Bursaspor Bangura İle Yollarını Ayırdı

Bursaspor Bangura İle Yollarını Ayırdı

Bursaspor, kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelli futbolcusu unvanını elinde bulunduran Teteh Bangura ile yollarını ayırdı.
Yeşil-beyazlı kulüp, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın takımın başında olduğu 2011-2012 sezonunda İsveç’in AIK Stockholm takımından 5 yıllığına kadrosuna kattığı ve beklediği verimi bir türlü alamadığı Sierra Leoneli futbolcunun sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Menajeriyle birlikte Bursa’ya gelerek yeşil-beyazlı yönetim ile görüşen Bangura’nın sözleşmesinin feshi konusunda karşılıklı mutabakata varıldığı bildirildi.
BEKLENENİ VEREMEDİ
Bursaspor’da gösterdiği performansla kadroya girmekte zorlanan Bangura, yeşil-beyazlı yönetim tarafından önce İsrail’in Beitar Jerusalem FC, ardından PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor’a kiralanmıştı. Geçen sezon devre arasında eski takımı AIK Stockholm’e yarım sezonluğuna kiralanan 24 yaşındaki golcü oyuncu antrenmanda ağır bir sakatlık geçirmiş ve 6 ay sahalardan uzak kalmıştı.
2.6 MİLYON EURO’YA ALINDI, VAKIFKÖY’E GÖNDERİLDİ
2.6 milyon Euro bonservis bedeliyle Bursaspor tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçen ancak bekleneni veremeyerek kadro dışı bırakılan ve kendisine kulüp bulması istenilen İbrahim Teteh Bangura, yeşil-beyazlı takımın alt yapı futbolcularının antrenman yaptığı Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürmüştü.
"İNŞALLAH ŞAMPİYONLUK YAŞARIM"
11 Ağustos 2011 tarihinde yeşil-beyazlı ekip ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Bangura, imza töreninde yaptığı açıklamasında, "Şampiyonluk resimlerini gördüm ve çok etkilendim. İnşallah bende bu takım ile şampiyonluk yaşarım" ifadelerini kullanmıştı. Gösterdiği performans ile bir türlü kadroda yer bulamayan Bangura’nın sözleşmesinin fesh edilmesiyle birlikte yeşil-beyazlı takımda 1 yabancı kontejyanında boşluk oluşmuş oldu.
Bursaspor formasıyla toplamda 40 maça çıkan Bangura, 6 gol, 7 asistlik performans sergiledi.