Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Bursaspor'da eski yönetim ile ilgili usulsüzlük iddiaları!

Bursaspor Kulübünün mevcut yönetiminin, Recep Bölükbaşı başkanlığındaki eski yönetim kuruluyla ilgili yaptığı suç duyurusuna verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararına yönelik itirazının reddedildiği bildirildi.

Yayınlanma:
Bursaspor'da eski yönetim ile ilgili usulsüzlük iddiaları!

Bir önceki yönetim kurulunda Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan avukat Konuralp Yeşil, yaptığı açıklamada, kulübün 19 Ocak’ta gerçekleştirilen genel kurulunda ibra edilmeme kararının ardından göreve seçilen Ali Ay başkanlığındaki yönetim kurulunun bir önceki dönemi iki özel denetim firmasına incelettiğini hatırlattı.

Firmaların yaptığı incelemelerin ardından yönetim kurulunun raporlardaki menfi unsurlarla ilgili “zimmet, görevi kötüye kullanma, sahte evrak ve mal edinme” iddialarıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcığına suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Yeşil, “Bunun doğrultusunda bizim ifadelerimiz alındı. İncelemeler soruşturma olarak yapıldı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı ittifakla kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.” dedi.

– “Her türlü iddia incelendi”

Konuralp Yeşil, buna ilişkin karara Bursaspor Kulübü tarafından itiraz edilmesi üzerine 5. Sulh Ceza Mahkemesinin bu itiraz konusunda kapsamlı bilirkişi raporu alınmasına karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

İLGİLİ HABER Oğlunu 6 Yerinden Bıçakladı
Bursaspor Kulübünün mevcut yönetiminin, Recep Bölükbaşı başkanlığındaki eski yönetim kuruluyla ilgili yaptığı suç duyurusuna verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararına yönelik itirazının reddedildiği bildirildi.

“Böyle olunca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafsız başka bir şehre alınmasını kararlaştırarak dosyayı Ankara’ya gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan ve içinde spor hukukçusu, ceza hukukçusu ve Sayıştay denetçisinin bulunduğu heyet bir rapor hazırladı. Bu raporun hazırlanması 6 ay kadar sürdü. Bu rapor sonucunda bize yöneltilen suçlamalarla ilgili iddiaların doğru olmadığı, herhangi bir yönetici arkadaşımızın zimmet olarak bir mal varlığı edinmediği, görevini kötüye kullanmadığı, herhangi bir sahtecilik olmadığı hususlarında tespitler yapıldı. Bunun haricinde kriminal inceleme ünitesinde gereklilik incelemesi de yapıldı. Her türlü iddialar incelendi ve sonuçta yapılan tüm işlemlerin spor etiğine uygun olduğuna ve bir suç oluşmadığına ilişkin bir rapor verildi.”

– “Biz hesabımızı verdik”

Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun daha sonra yeniden Bursa’ya gönderildiğini aktaran Yeşil, şöyle devam etti:

“5. Sulh Ceza Mahkemesi kapatıldığı için aynı mahkeme 2. Sulh Ceza Mahkemesine devrolduğundan hakim kovuşturmaya yer olmadığına dair yapılan itirazı reddetti. Bu süreç mahkeme aşamasına dahil getirilmesine gerek görülmeden sonuçlanmış oldu. Bu durumda ‘Bize hesap verecekler.’ diyen kişilere yönelik biz hesabımızı verdik. Hatta kendimizi de ihbar ettik. İbra olmama davası hala devam ediyor. Biz hesabımızı vermiş bulunuyoruz bu durumda. Bu süreçte asılsız iddialarda bulunan kişiler hakkında hukuki olarak hesap vermeleri için gerekli işlemleri de yapacağız. ”

Konuralp Yeşil, yönetim kurulu olarak genel kurulda ibra edilmemeleri kararıyla ilgili Bursa Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde iptal davası açtıklarını, bunun hala devam ettiğini, dosyanın şu an bilirkişi heyeti incelemesinde olduğunu belirtti.

– İtiraz süreci

Ali Ay başkanlığındaki Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, 19 Ocak’taki olağanüstü kongrede, genel kurul üyelerinin yönetim ve denetim kurulu raporlarını ibra etmemesiyle başlayan sürecin ardından iki ayrı bağımsız denetim şirketi tarafından yürütülen incelemeler sonucunda oluşturulan raporlar doğrultusunda hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, avukatları aracılığıyla 11 Mayıs’ta BursaCumhuriyet Başsavcılığına teslim etmişti.

Yaklaşık 6 aydır Memur Suçları Savcılığı tarafından yürütülen ve eski kulüp başkanı Recep Bölükbaşı dahil 22 kişinin ifadelerine başvurulan soruşturmada takipsizlik kararı alınmıştı. Bursaspor Kulübü, daha sonra takipsizlik kararına da itirazda bulunmuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler