Bursaspor'da sorun hücumda çoğalamamak

Bursaspor'da sorun hücumda çoğalamamak

Tolgay Ataokay'ın haberi

Haberinadresi.com

Süper Lig'de düşme korkusu yaşamamak için kalan her maçına galibiyet parolasıyla çıkan Yeşil Beyazlılar'da hücum hattında çoğalamama sıkıntısı dikkat çekiyor. Ligin ilk yarısında oynadığı 9 maçta rakip fileleri 16 kez havalandıran Timsah'ta orta alandan büyük katkı geliyordy. Bursaspor'un attığı 16 golün 5'ine orta saha oyuncuları, 2'sine de savunmadan katkı gelmişti. 

10 GOL EKSİK

Bursaspor'un ikinci yarıda oynadığı 9 maçta ise sadece 6 gol bulabilmesi sıkıntıyı da gözler önüne serdi. Timsah bu 9 haftalık periyotta orta alandan hiçbir katkı göremedi. Özellikle son dönemde oynadığı futbolla eleştiri oklarını üzerine alan Timsah'ta en istikrarlı isim ise Stancu olarak gözüktü. Rumen futbolcu, hem ilk yarının 9 haftasında hem de ikinci devrenin 9 haftasında 3'er gol attı. 

BATALLA SESSİZ KALDI

Bursaspor'un yaşayan efsanesi Pablo Batalla ise ilk devrenin 9 haftasında 3 kez ağları havalandırırken, ikinci yarıda sessiz kaldı. Fransız teknik adam Paul Le Guen özellikle Arjantinli yıldızı hücumda kullanamaması sebebiyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Le Guen'in Batalla'yı daha geride oynatması, bazı karşılaşmalarda da kanatta sahaya sürmesi tepkileri üzerine çekmişti. 


Bursaspor'un ilk ve ikinci yarı gol dağılımı şu şekilde oluştu:

İlk yarının ilk 9 haftası
Delarge    : 4
Stancu: 3
Batalla: 3
Ekong: 2
Ekoko: 1
Badu: 1
Agu: 1
Aziz: 1

İkinci yarının ilk 9 haftası
Stancu: 3
Delarge: 1
Ekoko: 1
Negredo(KK): 1