Bursaspor'dan Spor lisesi ile ilgili önemli açıklama... İmza ne zaman?

Bursaspor'dan Spor lisesi ile ilgili önemli açıklama... İmza ne zaman?

Açıklama şöyle:

Spor Lisesi projemizde büyük bir adım atıldı. Yıldırım Belediyesi tarafından projelendirilen Spor Lisesi‘nin son görüşmelerini yapmak için dün Başkanımız Ali Ay ve İkinci Başkanımız Ali Ademoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’le birlikte dün Ankara‘da görüşmeler gerçekleştirdi.

Başkent‘te Spor Toto Teşkilatı ile anlaşma sağlayan Başkanımız Ali Ay’ın, Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Doc.Dr. Yusuf Tekin ile yaptığı görüşmeler ise olumlu geçti. Bürokratik işlemlerin büyük bir bölümünü tamamlayan Başkanımız Ali Ay ilgili kurumlarla 22 Mayıs’ta gerekli protokolü Vakıfköy Tesislerimizde imzalanacağını belirtti. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in de çok önem verdiği ve Vakıfköy Orhan Ozselek Tesislerimizde inşa edilecek olan Spor Lisesi‘nde 60 öğrenci olarak planlanan yatılı bölümün kapasitesi de 120 öğrenciye çıkarıldı. Bunun dışında ise lisenin yanı sıra orta okul okulda yapılması plana dahil edildi.

Daha sonra Yusuf Tekin, Başkanımız Ali Ay ve Milletvekilimiz Hüseyin Şahin şunları söyledi;

Yusuf Tekin; “Böyle bir projeyi altyapısı güçlü, gelenekselmiş bir yapısı olan kulüple yapmak istiyorduk. Sayın vekilimiz Hüseyin Bey aracılığıyla böyle bir teklif geldi. Biz de bunu kabul ettik. İnşallah tematik bir spor lisesi açacağız. Bursaspor Kulübü bizim için bu anlamda bizim göz bebeğimiz. İş birliği yapabileceğimiz nadir kulüplerden bir tanesi. Umarım bu proje başarılı olur. Ben katkısı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ali Ay: “Öncelikle Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bursaspor çok güzel bir tesis kazanacak. Sayın vekilimiz Hüseyin Şahin bu konuda bize çok destek oldu. Edebali başkanımız bize çok destek oldu. Bu işten sadece Bursa ve Bursaspor değil bütün Türkiye kazanacak. Eğer biz bunu başarırsak bir sene içerisinde Bursaspor güzel bir tesis kazanacak.”

Hüseyin Şahin: “Müthiş bir proje daha hayata geçiyor. Bursaspor için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Başta Eğitim ve Spor Bakanımızın Bursaspor’un yanında olmasıyla, Büyük Atatürk’ün dediği gibi, zeki çevik ve ahlaklı sporcular yetişecek. Burada başkanımız Ali Ay ve ikinci başkanımız Ali Ademoğlu ile birlikte bu işin finaline doğru gidiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”