Bursaspor taraftarından Şahabettin Harput tepkisi

Bursaspor taraftarından Şahabettin Harput tepkisi

#AdaletBakanlığıuyumaFetöcüŞehabbettindışarda hashtag ile tepkilerini dile getiren taraftarlar, Harput’un tekrar ceza evine gönderilmesi gerektiği yönünde paylaşımlarda bulundu.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, Twitter platformunda açtıkları hashtag ile Bursa Eski Valisi Şahabettin Harput’un tahliye kararına tepki gösterdi.

Bir dönem Bursa Valisi olarak görev yapan Şahabettin Harput, 2016 yılında FETÖ üyesi olduğu için ceza evine gönderilmişti. Şahabettin Harput Bursa Valisi olarak görev yaptığı 2011 yılında, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi stadyum çevresinde yaşanan olaylar sonrası, birçok Bursaspor taraftarlarını cezaevine göndermiş ve yeşil beyazlı taraftarlarla ilgili 'çapulcu grubu' sözlerini sart etmişti.

Terör örgütü üyesi mensubu olan Şahabettin Harput’un geçtiğimiz gün, ilerleyen yaşı dolayısıyla 50 bin lira kefaletle tahliyesine karar verilmesi kamuoyunda şok etkisi yarattı. Bu tahliye kararına Bursaspor taraftarları da sert bir tepki ile karşılık verdi. Sosyal medya platformlarından, terör üyesi mensubu olan Şahabettin Harput’un tahliyesi ile ilgili tepkilerini dile getiren yeşil beyazlı taraftarlar, kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyor. Ayrıca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahabettin Harput’un tahliye edilmesi kararına itiraz etti.