Bursaspor yeni sezona hızla hazırlanıyor

Bursaspor yeni sezona hızla hazırlanıyor

Yeni sezonda futbolcuların daha dayanıklı olmasını hedefleyen Bursaspor, çalışmalarını bilimsel veriler ışığında yürütüyor. Bütün profesyonel futbolcularını kuvvet performansı testine tabi tutan teknik heyet, buradan gelecek raporlar ile yol haritasını belirleyecek. Türkiye’nin önde gelen spor hekimliği merkezlerinden birisi olan UÜ Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı, Bursasporlu futbolcuların kuvvet performanslarını ölçüyor. Yapılan testlerin ardından elde edilecek sonuçlar takımdaki teknik yetkililere teslim edilecek ve futbolcuların performansları bu doğrultuda geliştirilebilecek.

Bursasporlu futbolculara uyguladıkları testler hakkında bilgi veren UÜ Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Şekir, her kulübün sezon öncesinde bir takım performans testleri yaptırdığını, Bursaspor’un da bu anlamda UÜ Spor Hekimliği’nden bilimsel destek aldığını vurguladı. Futbolculara çeşitli performans testleri uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Ufuk Şekir, “Bu testler içerisinde kas kuvvet düzeyleri de değerlendiriliyor. Bursaspor teknik heyeti, Spor Hekimliği Anabilim Dalı’ndan futbolcularının her iki bacak kas gruplarının kuvvet analizlerinin yapılmasını istedi. Sezon öncesinde bu değerlendirmeler büyük önem taşıyor. Şu anda sporcular, kas kuvveti ölçümüne geliyor. Değerlendirmelerde sporcularda muhtemel bir kuvvet azlığı veya dengesizliği tespit edilmesi durumunda buna yönelik raporlamaları da oluşturacağız. Raporlarımızı teknik heyete sunacağız. Onlar da gerekli çalışmaları yapabilecekler” diye konuştu.

EKSİKLER SEZON ÖNCESİ BELİRLENİYOR
Toplam 4 gün sürecek olan bu analiz çalışmalarında tüm takım sporcularının bu testlerden geçeceğinin altını çizen Şekir şöyle konuştu:
“Bursaspor bizden kas kuvvet performans testi yapılmasını istedi. Kas kuvveti ölçümlerini son teknoloji bir cihaz ile yapıyoruz. Sahip olduğumuz bu cihaz sayesinde bacaktaki kas kuvvetlerine bakıyoruz. Sağ ve sol bacak arasında bir fark olup olmadığına, kas grupları arasında bir dengesizlik olup olmadığına ve güç farklarına bakabiliyoruz. Bunlar rapor halinde kulübe iletilecek. Kulüp performans antrenörleri ya da sağlık heyeti buna göre eksikliği olan sporcuları sezona hazırlayabilmek adına kuvvet ya da egzersiz programlarını yapacaklar.”