Bursasporlu Futbolcuların Galibiyet Sevinci

Bursasporlu Futbolcuların Galibiyet Sevinci

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-1’lik skorla geçen Bursaspor’da galibiyet sevinci yaşanıyor.
Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi Volkan Şen ve Fernandao’nun golleri ile 2-1 galip tamamlayan Bursaspor, resmi maçlarda ki uzun süren galibiyet hasretine de son verdi.
Müsabaka sonrası kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulunan Arjantinli oyuncu Belluschi, “Karşılaşmaya iyi başladık. Özellikle ilk 20 dakikada belli başlı girdiğimiz pozisyonlar vardı. Oyun kontrolüne sahiptik. Duran toptan bir gol attılar. İşi çok karmaşıklaştırdılar. Golden sonra ilk yarı da inişli çıkışlı dönemlerimiz oldu ama ikinci yarıya çok farklı bir mantalite ile çıktık. Daha fazla oynamak isteğiyle çıktık. Hak ettiğimize inandığımız bir galibiyet ile eve dönüyoruz” dedi.
“POZİTİF OYUN OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Pozitif bir oyun oynamaya çalıştıklarını dile getiren yetenekli oyuncu, “Takımımızda yeni oyuncuların olduğu söyleyebilirim ama yeni bir takım olduğumuz söylenemez. Bazı rötuşlar var. Pozitif bir oyun oynamaya çalıştığımızı düşünüyorum. Topa her zaman sahip olmaya çalışan, top karşı takımda olduğu zaman da mücadeleci gücünü ortaya koymaya çalışan bir takımız. Yeni katılan arkadaşlarımızın bizlere uyum sağlaması için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu şekilde galibiyetler almaya devam ettikçe takımdaki uyumumuz gitgide yükselmeye devam edecektir” diye konuştu.
OZAN: “HERKES YARDIM EDİNCE GOLLER GELDİ”
Maçın ilk yarısında zor bir mücadele olduğunu ifade eden genç futbolcu Ozan Tufan, "Elimizden gelenin en iyisini yaptık ama ilk yarı idmanlarda gösterdiğimiz performansın karşılığını veremedik. İkinci yarı hocamızın değişiklikleriyle ve soyunma odasında bazı ikazlarıyla oyuna konsantre olduk. İkinci yarıya çok iyi başladık ve goller kaçırdık. Saha içinde herkes birbirine yardım edince goller de geldi. Bize 3 puan lazımdı. Şimdi çok mutlu döneceğiz. 2 gün iznimiz var” dedi.
“ORTA SAHAYA GEÇİNCE RAHATLADIM”
Teknik Direktör Şenol Güneş’in taktik gereği kendisini sağ açık oynattığını ifade eden milli oyuncu, “Tosic çok atağa çıktığı için ve defans yönümden de faydalanmak için böyle bir karar verdi. Holmen arkadaşımızı oyundan çıkardı. Hocanın kararı bu. Orta sahaya geçince daha çok rahatladım. Kendime öz güvenim geldi. Bende ikinci yarı açıldığımı düşünüyorum. Ağabeylerimi ve kardeşlerimi kutluyorum. İyi bir galibiyet oldu” diye konuştu.
JOSUE: “ÖĞRENEREK DEVAM EDECEĞİZ”
Rakiplerinin hiç beklemedikleri bir anda gol attıklarını ifade eden Josue ise, “Belki kendileri bile beklemiyorlardı. Daha sonra mantalitemizi biraz değiştirdik ve ikinci yarıya çok farklı bir şekilde başladık. Bu da bize galibiyeti getirdi. Bu galibiyetten öğrenmemiz gereken şeyler de var. Çünkü daha önce yaptığımız bir hazırlık maçında aynı şekilde gol yemiştik. Kornerden ve arka direğe giden bir toptan gol yemiştik. Düzeltmemiz gereken bu ve birkaç şey daha var. Öğrenerek devam edeceğiz ve galibiyetlerin devamını getireceğiz” şeklinde konuştu.
“RAKİBİN BENİ ALKIŞLAMASI GÜZEL BİR JEST OLDU”
Maçta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade eden genç oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Takıma faydalı olduğumu düşünüyorum. Yaşanan olay benim daha önce çok karşılaştığım bir olay değildi. Kendi taraftarımızın beni alkışladığı olmuştu ama rakip taraftarların beni alkışlaması gerçekten çok güzel bir jesti. Çalışmaya devam etmem gerekiyor. Kendimi daha ileriye götürmem gerekiyor. Geldiğim günden beri hem teknik heyet hem de takım arkadaşlarım olsun bana iyi davrandılar. Bana ne istedikleri konusunda da çok nettiler. Bende bunları elimden geldiğince harmanlayıp sahaya koymaya çalışıyorum.”