Bursa'ya kötü haber!

Bursa'ya kötü haber!
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, 2 bin 303 dönümlük mera arazisi üzerine kurulması planlanan 'Oto Test Merkezi' projesinden Türk Standartlar Enstitüsü'nün (TSE) vazgeçtiğini söyledi.

Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Yenişehir’de yapımı planlanan 'Oto Test Merkezi'nden vazgeçildiğini bildirdi. Yenişehir Karaköy'de 937 dönüm ve Karacaali'de bin 366 dönümlük meralara kurulması planlanan Oto Test Merkezi projesine kamuoyunda büyük tepki olduğunu ifade eden İlhan Demiröz, TSE’nin iptal kararıyla hem köylülerin, hem de Bursa kamuoyunun rahat bir nefes aldığını açıkladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, kendisinin yazılı soru önergesine verdiği cevapta projeden vazgeçildiğini açıkladığını kaydeden Demiröz, Eker’in şunları aktardığını söyledi:

"Türk Standartları Enstitüsü 22 Eylül 2014 tarihinde adı geçen bölgeye yapılması planlanan yatırımdan vazgeçtiğini bildirmiştir. Konu, İl Mera Komisyonu’nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında görüşülmüş olup, adı geçen parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedilmesine karar verilmiştir. Bahse konu mera alanı için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 18 Eylül 2014 tarihinde uygulama imar planında kaldığından tahsis maksadı değişikliği talep edilmiş, konu İl Mera Komisyonu tarafından değerlendirme aşamasındadır. Ayrıca mahalle muhtarı, belediyenin mera üzerinde çalışma yaptığını bildirmiş olup, İl Müdürlüğümüz tarafından 15 Ekim 2014 tarihinde müdahale edilerek çalışmalar durdurulmuştur."

Karacabey'in Arız köyüne ait 417 bin 500 metrekarelik mera alanıyla ilgili sorduğu soruya ise Bakan Eker'den "İlgili firmaya yer tahsisinin 31 Mayıs 2013 itibariyle yapıldığını, 10 yıl süre ile 101 bin lira yıllık kira bedeli ile tahsisin gerçekleştiği" cevabını verdiğini anlatan Demiröz, ilgili firmanın ismi, hangi maksatla merayı kiraladığına dair soruya ise bir cevap alamadığını açıkladı. 

OTO TEST MERKEZİ’NİN YERİ DEĞİŞİYOR

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Yenişehir’e yapmayı planladığı ‘Oto Test Merkezi’nden vazgeçmesini değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, TİGEM’in arazisinin bu proje için gayet uygun olduğunu, Bursa’nın böyle bir merkezi hak ettiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE’nin Yenişehir’e yapmayı planladığı ‘Oto Test Merkezi’nden vazgeçtiğini ve ilgili parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedildiğinin açıkladı. Merkezin kesinlikle Bursa’da kurulması gerektiğini ve Bursa’nın bunu hak ettiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, Otomotiv Test Merkezi’nin Karacabey’deki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisine kurulmasının yine gündeme geldiğini söyledi. Bursa’da araştırılan 4 bölgeden birine Otomotiv Test Merkezi’nin yapılacağını ifade eden Öztürk, “Bu 4 yerden biri Yenişehir’deki alandı. Ama kamulaştırma esnasında bir sıkıntı yaşanmış ve TSE Merkezi’ni buraya yapmaktan vazgeçmiş. Şu anda geriye kalan 3 alan araştırılıyor. Girişimleri hızlandırıyoruz. TİGEM’in arazisi bu proje için gayet uygun ve hazır bir durumda bekliyor. Çünkü TİGEM’de aşırı kireçli tarım yapılamayan araziler bulunuyor” dedi.

Öztürk, arazi meselesi çözülür çözülmez gelişmelerin kamuoyuna duyurulacağını sözlerine ekledi.