“Bursa’yı en güzel Bursaspor tanıtabilir”

“Bursa’yı en güzel Bursaspor  tanıtabilir”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor’u ziyaret etti. Özlüce tesislerinde Bakan Faruk Çelik’i Bursaspor Başkanı Ali Ay, yönetim kurulu üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç ve Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu karşıladı. Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Geçmiş yıllarda tüm yönetimler iyi niyetle Bursaspor’un başarısı için çalıştı. Bursalılar olarak, Bursa’da yaşayanlar olarak bu işe karşı sorumluluğumuzun olduğu bilinciyle dayanışma içinde olmalıyız. Ligin şu kritik döneminde morallerin başarıya endekslenmesi gerekiyor. Yeniden bir bakış açısına ihtiyacımız var. Ben bu anlamda biraz ayrı kalmamızın kendimizden kaynaklandığı inancındayım” dedi.

"Hamza hocayı başarılı bulduğumu ifade etmek istiyorum"
Bundan sonra gerek Ankara’da gerekse Bursa’da buluşma imkanının olacağını belirten Çelik, “Bursaspor’un Bursa’ya yakışan bir kulüp olarak, Bursa’nın bir markası olarak, Bursa’nın değerlerinin dünyaya tanıtılmasında en önemli araç olduğunu bilmemiz gerekiyor. Milyarca lira harcasanız bir spor kulübünün başarısı ile elde edeceğiniz tanıtımı yapamazsınız. Bu alanda elde edilecek başarı Bursa değerleri için çok önem arz ediyor. Bu yönüyle el birliği içerisinde biz Bursaspor’a nasıl katkı sağlarız, sunarız diye bir planlamayı zaten yönetim olarak yapmışsınızdır. Bu planlamaya hepimizin dahil olması gerekiyor. Tüm birlikteliğimiz neticesinde de ben bu yıl da Hamza hocayı başarılı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Daha da başarılı olacağı inancı içerisindeyim. Sporcu ve ahlak önemli. Bunu yapan takımlar işin büyük bir bölümü halletmişlerdir. Ahlak boyutu hem ticarette hem sporda birçok şeyi halleder. Bunu üzerine maddi gerekçeleri de sorun olmaktan çıkardıktan sonra bu yıl içerisinde başarılı olmamak için bir neden yok. Bu binada otururken bir şeyler söylemiştik ve başarı da gelmişti. Umuyorum ki tekrarı da olur. Çok büyük bir puan farkı da yok. Beşinci sıra iyi bir sıra. Şu dönemlerde bilebildiğim kadarıyla arkadan takip ile öne geçmek çok daha doğrudur. Yarış atlarında da böyledir. Şampiyon hemen öne geçmez yakın takip eder ve ipi son metrelerde göğüsler. Dikkatli gitmek gerekiyor. Tam nerede gaza basmak gerekiyorsa, Bursaspor’un yeni şahlanışını yeniden izleyeceğimiz konusunda içimde bir his var” diye konuştu.

"Allah, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" 
Yönetimin hakkında bir şey yapmamak aslında yönetici için en başarılı iştir diye adlandıran Çelik, “Görüntü açısından hiçbir şey yapmadığınız zaman fazla bir şey söylenmez. Bir şeyler yaparsanız tenkitler, tartışmalar olur. Konuşulması güzeldir. Demek ki bir şeyler yapılıyordur. Hiçbir faaliyet yapmazsanız kimse bir şey demez. Herkesin bence Bursaspor’un başarısı için ölçülü ve dengeli duruş sergilemesinde fayda var. Hem kendi haddimizi bilmek durumundayız. Benim çıkıp Hamza hoca niye bu oyuncuyu oynattın demem ne kadar yanlış bir anlayışsa aynı şekilde başkanımızın yapacağı işlerde benim bir şey söylemem o kadar yanlıştır. Bu anlayışla başarıya bir tuğla nasıl ekleyebilirim anlayışıyla belki ikinci yarıda yapılacak bir hamleyle şampiyonluk yarışı içinde oluşabilecek bir duruma geleceğine ben inanıyorum. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Ali Ay, Bakan Çelik’e ismini yazılı olduğu 16 numaralı forma, atkı, rozet, eşofman takımı ve özel bir tablo hediye etti.