BUSMEK'te yeni eğitim-öğretim yılı başladı

BUSMEK'te yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Özge COMBA ALKIŞ

Bir yetişkin eğitim projesi olarak ücretsiz el sanatları ve mesleki eğitim kursları veren BUSMEK, 18 ayrı mekanda ve 120 branşta vatandaşlara hizmet veriyor. Kadınların üretime katılmasını sağlamak amacıyla verilen kursların yeni Şubesi olan Beşevler Kurs Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımıyla açıldı.

BURSA TÜRKİYE'YE ÖRNEK


Açılışta konuşan Başkan Recep Altepe, BUSMEK kurslarıyla Bursa'nın üretim potansiyelini arttırmak istediklerini söyledi. Kurslara katılanların sertifika alacaklarını belirten Altepe, "kadınların aile ve şehir ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.

BUSMEK BURSA'YA RENK KATIYOR

Başkan Altepe, amaçlarının her bölgeye bu eğitimleri yayarak, kadınların bu kurslara rahat bir şekilde katılmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.
BUSMEK'te bu güne kadar 111 bin kişi eğitim aldı. 2014-2015 eğitim yılıyla BUSMEK'e 24 bin başvuru yapıldı ve 10 binin üzerinde kursiyer katıldı.
Başkan Altepe, Atıparmak'ta açılacak bir mağazada da kursiyerlerin yaptıkları ürünlerin satışa çıkarılacağını müjdeledi.

BEŞEVLER ŞUBESİ AÇILDI

Beşevler kurs merkezinde 14 derslik, 56 grup ve 48 branşta 1335 kursiyer bulunuyor. 
Belediye'nin bandosu eşliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Konak Mahallesi Muhtarı Hale Çağan, Nilüfer Belediye Başkanvekili Beril Ünler de katıldı.