Büyük ayıp! Milli sporcuya paspas yaptırılıyor!

Büyük ayıp! Milli sporcuya paspas yaptırılıyor!

Uluslarası müsabakalarda bayrağımızı göndere çeken, olimpiyat 3.’sü, dünya 2.’si ve Avrupa şampiyonu işitme engelli milli güreşçi Seyfullah Karadeniz’e yapılan muamele ‘yok artık’ dedirtti...

Çankırı Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan Karadeniz, antrenör kadrosu olamaması nedeniyle ‘temizlikçi’ kadrosuna alındı.

Sonrasında çalıştığı kurumun yerlerini parlatırken fotoğrafları ortaya çıkan başarılı güreşçinin, ülkemizi temsil edeceği uluslararası müsabakalara çalışmak için vakit ayıramadığı ve antrenman yerinden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Çalıştığı kurumda baskıcı ve keyfi uygulamalara maruz kaldığı bildirilen şampiyon sporcunun tersine, aynı kurumda aynı statüde çalışan mesai arkadaşlarında gözetilen itibarın kendisinde göz ardı edildiği belirtildi.

"KOŞULLARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Güreşçiler Gençlik Derneği Başkanı Talip Dönmez, milli sporcuya haksızlık yapıldığını belirterek, “Yıllarca eşinden, çocuklarından uzak kalarak Milli Takım kamplarında sadece ülkesini en iyi şekilde temsil edebilmek için gecesini gündüzüne katan hiçbir milli sporcunun bu tür yaptırımlar ile karşı karşıya kalmasını onaylamıyoruz. Milli sporcularımızın olumsuz koşullarına sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı. Talip Dönmez, “Seyfullah Karadeniz, devletin Şeref Aylığı bağlamış olduğu bir sporcudur. İlgili ve yetkili mercilerin bu konuya duyarlılık göstereceğine de şüphemiz yoktur” diyerek tepkisini gösterdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, milli sporcu Seyfullah Karadeniz’e yapılan muamele sonrasında harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Osman Aşkın Bak’ın talimatıyla Bakanlık müfettişleri görevlendirildi” denildi. Açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

ÇANKIRI VALİSİ AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Avrupa şampiyonu işitme engelli milli güreşçi Seyfullah Karadeniz'e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kamp Eğitim Merkezi'nde temizlik yaptırıldığı iddiası üzerine açıklamada bulundu.

AA'da yer alan habere göre Aktaş, yaptığı açıklamada, kurumda taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Seyfullah Karadeniz'e paspas yaptırılmasından, olay medyaya yansıdıktan sonra bilgisi olduğunu söyledi.

Kamuda bir sıkıntı olduğu zaman ilk olarak ilin valisinin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, "Bu işi çözemezse ondan sonra kamuoyuna yansır. Bu bize iletilmediği için doğrudan medya kanalı ile halkımıza ulaşmış oldu. Burada kendimizi de şahsım adına kabahatli olarak kabul ediyorum ama bize yansımış olsaydı çözerdik." dedi.

Konuyla ilgili yarın Seyfullah Karadeniz ve ilgili amirle görüşeceğini aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"Şunu da söyleyelim, olayı incelediğim kadarıyla bu kişi kamuda kendisine tanımlanan bir görevi yapıyor ve bu görev de temizlik görevi. Ulusal bir sporcumuzsa, başarı sağlamışsa moral motivasyon olarak da ayakta kalması icap eder. Kendisi tabii ki çalışacak, aldığı ücreti hak etmeli ama daha farklı bir görevde çalıştırılabilir. Ben de Ankara'da toplantıdaydım, ile yeni geldim ve gerekli talimatları verdim. Sabah ilk işim sporcumuzla, amirleri ile görüşmek ve bu işi milletimize yakışır bir şekilde çözmek olacaktır. Bundan halkımız emin olabilir."