Büyük ikramiye sürekli aynı mahalleye çıkıyor!

Büyük ikramiye sürekli aynı mahalleye çıkıyor!

13 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen Sayısal Loto çekilişinin 4 milyon 526 bin 898 lira 10 kuruşluk büyük ikramiyesi, 632 bin 286 nüfusuyla başkent Ankara'nın en büyük 3'üncü ilçesi olan Yenimahalle'de oynanan kupona çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşattığı travmanın etkisi yurt genelinde devam ederken, şans oyunlarında büyük ikramiyenin adresinin, son 3 yılda 18'inci kez Yenimahalle olması geçtiğimiz hafta sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Tabir yerindeyse toplarının bu ilçe için döndüğü Süper Loto, Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara gibi şans oyunları hakkında sosyal medyada 'şüpheli' yorumları yapılırken; ilçe sakinleri, 'Ballı mahalle' yakıştırması yapmaya başladı. Türkiye'nin en şanslı ilçesi olma yolunda ilerleyen Yenimahalle, üç yıl içinde dağıttığı toplam 15 milyon TL tutarındaki büyük ikramiyelerin ardından zengin olma hayali kuranların da akınına uğruyor. "Bir bit yeniği mi var, yoksa şans mı" tartışmaları sürerken, biz de bu işin sırrını, talihi dağıtan bayilere sorduk.

ŞANS DAĞITTIĞIMA İNANIYORUM



Sırrı çözmek için adım adım dolaştığımız Yenimahalle'deki ilk adres, son talihlinin kuponunu oynadığı Demetevler 1. Cadde'deki bayi oluyor. Kapısına, "4.5 MİLYON BAYİMİZDEN ÇIKTI" yazılı pankart asan bayi sahibi Hüseyin Çakmak, "Şans dağıttığıma inanıyorum" diyor ve ekliyor: "Sadece son çekiliş değil, önceki yıllarda da büyük ikramiye dağıtmıştım. İki tane On Numara, bir tane Şans Topu, bir tane de Süper Loto'dan büyük ikramiye verdim. Sonuncusu da Sayısal Loto oldu. Rekor kırdık tabii bu sefer. Şu anda, şanslı bayi olduğum için Ankara'nın her yerinden geliyorlar. Ben de şans dağıttığıma inanıyorum. Yenimahalle nüfusu fazla olan bir yer. Bu şansı, buna bağlıyorum. Talihli parasını Milli Piyango'dan almış ama buraya gelmedi.."

BİNLERCE LİRLIKA KUPONLAR



Nevzat A.

Şansını artırmak isteyenlerin, binlerce liralık kuponlar oynadığını belirten Ragıp Tüzün Caddesi'ndeki bayinin ortaklarından Nevzat A.: "Daha önce On Numara'da büyük ödülü verdik. İkramiyeyi kazanan arkadaş hâlâ gelip, bizde oynuyor. Zenginler de ilgi gösteriyor. Beş bin liralık kupon yaptıktan sonra 'Buraya en yakın bayi nerede' diye soruyor ve tarif ettiğimiz yerde de benzer tutarda para ödeyip, kuponlar yapıyor. Şansını artırıyor."

KELİN İLACI OLSA



"Bu işin sırrı ne" diye sorduğumuzda, "Kelin ilacı olsa başına sürer" diye esprili yanıt veren Akın Caddesi'ndeki bayinin sahibi Ahmet Budakoğlu, şüphelerin yersiz olduğunu söylüyor: "12 senedir bu işi yapıyorum. Büyük paralar dağıtınca talep artıyor. İnsanlar daha fazla oynamak istiyor. 'Büyük ikramiye buraya mı çıktı' diye soruyorlar. 'Hayır' desek de oynuyorlar. Kelin ilacı olsa başına sürer. Keşke bize çıksa. Herkes şüpheleniyor ama sebebini bilen yok. Ağırlıklı olarak makineden oynadığımız kuponlara ikramiye çıkıyor."

KOMŞUMA BİLE İKRAMİYE VERDİM



Cengiz İpek Sümer

İşin sırrının, oynayan sayısı olduğunu öne sürenDemetevler 357. Cadde'deki bayinin ortağı Cengiz İpek Sümer:

"Şansın sebebi ilçenin kalabalık olması. Fazla oynanıyor. Şans arttığı için de büyük ikramiye, Yenimahalle'ye vuruyor. İkramiyeyi duyan akın ediyor. Şu anda bir yoğunluk var. Mesela oyun oynamak için diğer semtlerden Yenimahalle'ye gelen oluyor. 17 senedir bu işi yapıyorum. Komşuma bile ikramiye verdim. Her bayiden şanslarını denesinler." "Yenimahalle'nin de Muratpaşa gibi adı var artık" diyen Şehit Cem Ersever Caddesi'ndeki bayi sahibi Uğur Sinan Tuğan da büyük ikramiyelerin, muhtaç olanlara çıktığını anlatıyor:

"Üç yıl önce iş yerindeki ekmekleri çocuklarına götürmek için topladığı poşetle biri geldi. Kuponu okuttuk. 2 milyonun üzerinde ikramiye kazandı. Zengin olduğunu söylediğimde 'Dalga geçme' dedi. Sonra bayılır gibi oldu sakinleştirdik. Dualar ederek gitti. Yani bu paraların, muhtaç birine çıktığına tanık oldum. Ankara'ya iş için gelenler de artık Yenimahalle'de oynayıp, gidiyor."



Ümit Yazıcı

"Kim daha çok oynarsa ona çıkıyor" diyen Şentepe'deki bayi sahibi Ümit Yazıcı: "İlçelere göre dağılıma bakmak lazım. Yenimahalle kalabalık yer. Genelde On Numara ve Sayısal Loto oynanıyor. Oyunlar etrafında biriken bu yoğunluk, şansı artırıyor. 'Çıkacaksa bir taneye de çıkar' diye oynayana değil de, daha çok oynayana çıkıyor. Çünkü şansı fazla. Ümidini şans oyunlarına bağlayanlar yanlış yapıyor. Bence şans oyunu zevkine oynanır."

ZAMAN MAKİNESİNİ ANKARALI İCAT ETTİ


Sosyal medyadan:
* Zaman makinesinin bir Ankaralı tarafından icat edildiğini gözler önüne seren sonuçlardır.
* Kararımı verdim. Ankara Yenimahalle'ye taşınıp, Sayısal Loto oynayıp, parayı bulacağım.
* Araştırılması gereken şaibeli bir durumdur. * Sayısal Loto'nun 18 kez Yenimahalle'ye çıkma olasılığıyla aynı yere 3 senede 18 kez uçak düşme ihtimali eşit.
* Milli Piyango'ya Yenimahalle'den 'paralel hat mı çektiniz naptınız' dedirten doğa mucizesi. Yersen.


Süper Loto, Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara gibi şans oyunlarından son 3 yılda Yenimahalle'ye 18, son 6 yılda Muratpaşa'ya 20, son 4 yılda Pendik'e 10 kez büyük ikramiye isabet etti.