Büyük Menderes Platformu, Aydın’da Buluştu

Büyük Menderes Platformu, Aydın’da Buluştu

Ankara’da yaşayan Aydınlı bürokratlardan oluşan Büyük Menderes Platformu üyeleri, Aydın Ticaret Borsası’nda bir araya geldi.
Aydın Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, Ankara’da yaşayan Aydınlı bürokratlardan oluşan Büyük Menderes Platformu üyeleri, Aydın Sanayi Odası ve Aydınlı işadamlarının katılımıyla yapılan toplantıda Aydın İçin Yeni Açılımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Açılış konuşmasını Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı’nın yaptığı toplantıda; Aydın ilinin sorunlarının üzerinde duruldu. Bir an önce rehavetten kurtulmak gerektiğini savunan Bosnalı, “Aydın ilimizin tarımsal potansiyeli bölgeye yön verebilecek nitelikte. Değerli bürokratlarımızın katılımıyla ilimizde sorun yaşadığımız birkaç konu üzerinde fikir alışverişinde bulunarak, çözüm üretmek üzere gerekli mercilere başvuracağız. Görüşülen konuların takipçisi olacağız” dedi.
Toplantının devamında Büyük Menderes Platformu üyelerinden, Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Ekizoğlu "Devlet Teşvikleri: Aydın için Yeni Fikirler Çıkabilir mi?", Rekabet Başuzmanı Hilmi Bolatoğlu "Rekabet Uygulamaları ve Aydın’a Yansımaları" Hava Trafik Kontrolörü İbrahim Ayvazoğlu ise "Aydın Çıldır Havaalanı ve Aydın İçin Geleceği" başlıklı sunumu yapıldı.
Samimi bir havada geçen toplantıda, anlatılan konular ve yapılması gerekenler konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin soru ve yorumlarıyla iştirak ettiği değerlendirme bölümü sonunda
Aydın ekonomisinin geleceği yönünden kritik önem taşıyan hususların başında, yatırım teşviklerinde Aydın’ın ikinci bölge olması nedeniyle daha az avantajlı konumda olması ve yatırımcı çekme konusunda çevre illerden geri kalması konusunda yapılabilecekler, Aydın sanayi ve ticaret hayatının en önemli ihtiyaçlarından birisi olan fuar alanının devlet teşvikleri kapsamında yapılması ve Aydın ekonomisine kazandırılması konuları öne çıktı.
Toplantıda Çıldır Havaalanı konusu da çeşitli yönleriyle ele alındı. Halen THY tarafından işletilen ve uçuş eğitimlerinde kullanılan Çıldır Havaalanının havayolu taşımacılığına açılması ve Aydın’a direk seferlere imkan vermesi konusunda çalışma ve girişimlere devam edilmesi üzerinde mutabakata varıldı.
Aydın ticaret ve sanayi dünyasının yöneticileri ve iş adamları ile Ankara’daki Aydınlı bürokratların oluşturduğu Büyük Menderes Platformunu bir araya getiren toplantıların daha geniş katılımlı etkinlikler ile devam edileceği bildirildi.