Büyükçekmece’de Muayenesiz Asansörler Mühürlenecek

Büyükçekmece’de Muayenesiz Asansörler Mühürlenecek

Büyükçekmece Belediyesi, 30 Ocak 2015 tarihine kadar bakım ve muayenesi yapılmayan ve belediyeden muayene fişi almayan asansörleri mühürleme kararı aldı.
Son günlerde yaşanan asansör kazaları Büyükçekmece Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye, ilçede benzer kazaların yaşanmaması için asansörleri sıkı bir denetimden geçirecek. Çalışmalar kapsamında 30 Ocak 2015 tarihine kadar bakım ve muayenesi yapılmayan, belediyeden muayene fişi almayan asansörler Büyükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın asansörlere ilişkin olarak yeni bir çalışma yaptığını belirterek, “Mevcut yasalara göre, Büyükçekmece ilçesi sınırları içerisinde asansörü olup 30 Ocak 2015 tarihine kadar asansörlerin bakımını yaptırmayanlar tespit edilecek. Bu asansörler mühürlenerek bakanlığa bildirilecektir. Mührün sökülmesi durumunda da diğer Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.
“BU KONUDA DA ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ”
Devletin görevinin vatandaşın canını korumak olduğunu da vurgulayan Başkan Akgün, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Biz vatandaşın canını korumak adına her türlü önlemi almak zorundayız. O nedenle evinde, işyerinde asansörü bulunan binalar, 30 Ocak 2015 tarihine kadar asansörlerinin muayenesini yaptıracaklar. Yetkili teknik ekip, o binanın asansörünün bakımını yaptığına dair gerekli evrakları belediyeye getirecek. Kendisine belediyemiz tarafından bir pul verilecektir. Muayene pulu asansörün sağ üst köşesine yapıştırılacak. Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi bu sistem artık bizde de yerleşmeli. Büyükçekmece Belediyesi, pek çok alanda olduğu gibi bu konuda da öncülük yapacak.”