Büyükerşen “sarı Bisiklet” Etkinliğinde Pedal Çevirdi

Büyükerşen “sarı Bisiklet” Etkinliğinde Pedal Çevirdi

ETİ’nin sponsorluğunda Eskişehir’de gerçekleştirilen en büyük katılımlı bisiklet etkinliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 7 kilometrelik parkuru vatandaşlarla birlikte tamamladı. Büyükerşen, Eskişehir’in eskiden olduğu gibi bisiklet şehri olmasını istediklerini söyledi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ETİ’nin sponsorluğunu üstlendiği ‘Sarı Bisiklet’ etkinliği kapsamında 7 kilometre boyunca pedal çevirdi. Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık oluşturmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmeye yönelik etkinliğe bin 200 Eskişehirli katıldı. Espark açık otoparkına kurulan 3 bin metrekarelik alanında bisiklet festivaline katılan Eskişehirliler, 7 kilometrelik şehir içi parkuru tamamlamak için sabahın erken saatlerinde sıraya girdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, etkinlik öncesi festival alanını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Büyükerşen, özellikle 9 kişinin birlikte kullandığı gezersiklet ve fayton tipi üç tekerlekli bisikletle ilgilendi. 5 numaralı bisikletle başlangıç çizgisine gelen Büyükerşen, korna ile verilen startla vatandaşlarla birlikte pedal bastı. 7 kilometrelik süren etap sonunda bitiş noktasına gelen Büyükerşen, Eskişehirlilerin fotoğraf çektirme ve selfie yapma isteklerini kırmadı.
Bisiklet sürmeyi teşvik ettiği için etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Büyükerşen, şöyle konuştu:
“Biz Eskişehir’de insanların daha çok bisiklet kullanmasını istiyoruz. Fakat trafiğin yönetiminin belediyelerde olmaması nedeniyle bisikletle ilgili uygulamalarımız engellerle karşılaşıyor. Araç kullananların bisiklet sürücülerine biraz daha saygılı olması gerekiyor.”