Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Çalişmalarini Tamamladı

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Çalişmalarini Tamamladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını yaptığı ikinci oturumla tamamladı.
16 Ekim Perşembe günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Meclis Başkanvekili Hasan Göğüs başkanlık ederken, gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
ATIK MADDELERİ ÜCRET TARİFESİ
Gündem maddeleri içinde yer alan atık sahasına kabul edilecek atık maddelerin ücret tarifeleri komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. Buna göre; tehlikeli olmayan hacimli katı sanayi atığından ton başına 30 TL, organize sanayi bölgesinden gelen cüruflardan ton başına 7 TL, bozulmuş gıda maddesi bertarafından ton başına 50 TL, evlerden gelebilecek hacimli atıklardan ton başına 20 TL, Hayvansal atıklar için kamyon başına 100 TL. şahıs işletmelerinden gelecek hafriyat torba için 1 TL. mevcut inşaat hafriyat atıklarından ise ton başına 2 TL alınacak.
Battalgazi ilçesi Orduzu Mevkiinde bulunan vahşi depolama alanına hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atıklarının depolanma alanı olarak belirlenmesi hususunda komisyon raporu ile Kuluncak Belediyesi’ne yapı ve yapı kullanma ruhsatları verilmesi konusunda komisyon raporu da görüşülerek kabul edildi.
MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN BAŞKAN ÇAKIR’A YETKİ
Yine gündem maddeleri içinde bulunan S Plaka tahsisi hakkında ulaşım ile plan ve bütçe komisyonlarının raporu da görüşülerek kabul edildi. Başharık Mahallesinde 74 adet tapu tahsis belgesi bulunan ve evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi hususunda komisyon raporu da görüşülerek kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı olağan toplantısını 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de yapacak.