Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce Turgut Özal Üniversitesi’ne tahsisini imar değişikliğine giderek iptal ettiği mevcut İtfaiye Teşkilatı’nın bulunduğu alanın “İnanç Müzesi” yapılması, İtfaiye Teşkilatının da Gümüşdere’ye (Eski Süzgeç) taşınmasına ilişkin Başkanlık yazısını oy birliği ile kabul etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi, İçinde Cemevi bulunduğu öğrenilen Yenimahalle ilçesi Ergazi Mahallesi Yekta Güngör Özden Park alanını Sosyal Kültürel Tesis Alanı (SKT) olarak değiştirilmesini de “oy birliği” ile kabul etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında toplandı. Başkan vekili Ali İhsan Ölmez, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in onayı ile Belediye Meclisi’ne görüşülmek üzere gönderilen Başkanlık Yazısını Meclis üyelerinin bilgisine sundu.
İTFAİYE GÜMÜŞDERE’YE
Başkanlık yazısında; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18.04.2014 gün ve 695 sayılı kararı ile onanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile Ankara İli Altındağ İlçesi Gümüşdere Mahallesi’nde (Eski Süzgeç) bulunan arazinin 19734 ada 3 parselin imar planındaki kullanımının “Belediye Hizmet Alanı (İtfaiye Alanı)” olarak belirlendiği hatırlatıldı.
MEVCUT İTFAİYE SAHASINA İNANÇ MÜZESİ
Yazıda mevcut İtfaiyenin bulunduğu alanın da “İnanç Müzesi” olarak değerlendirilmesi düşünülmekte olduğu, bu doğrultuda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca projelendirme işlemlerine başlanılacağı kaydedildi. Bu nedenlerle İtfaiye hizmetlerinin aksamaması için konum ve yüz ölçüm olarak mevcut itfaiye alanı ile benzer özelliklerde olan başka bir parselin İtfaiye Alanı olarak değerlendirilmesi ve İtfaiye teşkilatının belirlenecek bu alana taşınması gerektiği vurgulanan yazıda, söz konusu parselin şehir içindeki konumu ve yüzölçümü de dikkate alınarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın, sel, deprem vb. gibi durumlarda halka daha hızlı ve etkin bir şekilde hizmet verilebilmesi ve İtfaiye teşkilatının daha modern şartlarda çalışarak hizmet kalitesinin arttırılabilmesi açısından resmi kurum ve kuruluşlara ait taşınmazların ilgili yasa hükümlerine göre devir alınması istendi.
Başkanlık Yazısı gündeme alınarak geldiği şekliyle oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.
SOKAK HAYVANLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
Büyükşehir Belediye Meclisi, Sincan İlçesi Evcil Hayvanlar Parkı ve Mesire Alanı’nda bulunan ihtiyaç fazlası hayvanların resmi kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile dernek ve vakıflara ücretsiz olarak verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı ile yine aynı yerde bulunan ve resmi kurumlardan Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen hayvanların dernek, vakıf ve gönüllü hayvanseverlere sahiplendirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da oy birliği ile kabul etti.
-ÇANKAYA BELEDİYESİ’NİN BAROLAR BİRLİĞİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ MECLİS REDDETTİ
Büyükşehir Belediye Meclisi, Çankaya İlçesi Oğuzlar Mahallesi’nde bulunan Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) idari merkezinin bir bölümünün “Otel” kullanımına dönüştürülmesine ilişkin Çankaya Belediye Meclisi’nce de “Uygun” görülen imar planı değişiklik teklifini bir kez daha “Oy çokluğu” ile reddetti.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, kamusal kullanımı olan bir tesisin özel amaçla kullanılmasının uygun olmadığı ve söz konusu parseller arasında yapı yaklaşma mesafesinin de belirtilmediği kaydedilerek Türkiye Barolar Birliği Sosyal ve İdari Merkezi kullanımlı alanın ifraz edilerek yapılaşma koşulları korunacak şekilde Otel ve Türkiye Barolar Birliği İdari Merkezi olmak üzere iki farklı kullanıma dönüştürülmesi talebinin uygun olmadığı görüşü ortaya konulmuş ve değişiklik teklifinin “reddi”ne karar verilmesi istenmişti.
-CEMEVİ’NİN BULUNDUĞU PARK SOSYAL KÜLTÜREL TESİS OLARAK ONAYLANDI
Büyükşehir Belediye Meclisi, ayrıca, Yenimahalle ilçesi Ergazi Mahallesi Yekta Güngör Özden Park alanını, Yenimahalle Belediye Meclisi’nin talebi ve Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun da “uygun” görüşü ile Sosyal Kültürel Tesis Alanı (SKT) olarak değiştirilmesini “oy birliği” ile kabul etti. Sosyal ve Kültürel Alan olarak ilan edilen park içerisinde bir Cemevi’nin bulunduğu öğrenildi.