Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi, 138 gündem maddesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ASAT toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve İlim Yayma Cemiyeti’ne yapılan tahsisler hakkında meclise bilgi aktardı. Belediyeye ait olan yurtların başka talep olmadığı için bu iki kuruma bir yıllığına tahsis edildiğini kaydeden Türel, "Yapılan bu protokoller ile belediye büyük bir mali yükten ve külfetten kurtulmuştur. Biz belediye olarak kaynakları böyle akıllıca kullandığımız için yeni yatırımlara kaynak bulabiliyoruz. Geçen yıl bu yurtların giderleri 2 milyon 300 bin liraya ulaşırken, geliri ise 600 bin lira civarındaydı. Buraları kullanıcılara tahsis ederek, 1.5 milyon liradan fazla bir yükü belediyeden kaldırıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya’nın TÜRGEV’e tahsis edilen yurtlarda kimlerin kaldığı yönündeki sorusuna ise Türel, "Belediye’nin burada yüzde 20 kontenjanı var ama bugüne kadar ben bu kontenjanı kullanmadım. İhtiyaç ve talep doğrultusunda değerlendiririz" diye yanıt verdi.
Bir önceki dönem aynı yurtta başta TBMM’ye soru önergesi veren CHP’li milletvekili Gürkut Acar olmak üzere birçok CHP’linin referans olarak öğrenci aldırdığını söyleyen Türel, "CHP’nin referansıyla yurtta bulunan bu öğrenciler burada kalmaya devam etmektedir" dedi.
Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi’nde özel okul alanını, ilköğretim okul alanına dönüştüren 5 binlik nazım imar planına yapılan itirazı da karar bağladı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun itirazların reddi yönündeki raporu CHP ve MHP’nin itirazlarına rağmen AK Partililerin oylarıyla kabul edildi. CHP sözcüsü Songül Başkaya, komisyon raporuna katılmadıklarını söylerken, MHP’li Meclis Üyesi İrfan Yılmaz ise meclis üyelerini uyararak, "İleride tazminat doğurabilecek bir karara imza atılmak üzeredir. Başkan Türel, molaya çıktı imzası olmayacak. Bu hususta sizi de bilgilendireyim. Bu söz konusu alanda yapılan plan tadilatı tamamıyla hukuksuz, usulsüz ve bunda yapılan oylamada oy verecek olan AK Partili üyelerin bu hususu dikkat alarak ileride doğacak olan ceza ve tazminatlara hazırlıklı olmalarını diliyorum" diye konuştu.
Başkan Türel’in kısa süreli molasında, meclise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Büyükakça yönetti. Büyükakça, "Farklı görüşleri önümüze koyacağız. Oluş kararları vardır. Kararlar doğrultusunda sonuca varacağız" diye konuştu.B
Kısa süreli molanın ardından kararın oylandığı sırada salona gelen Başkan Türel’e AK Parti Meclis üyesi Bahattin Bayraktar, "Oy verdiniz mi başkanım? Bazı arkadaşlar oy vermeyeceğinizi söylüyordu" diye sorunca, Türel bu sözlere şöyle karşılık verdi:
"Nerede onlar çıksın ortaya. Bugüne kadar hiçbir şeyden kaçmadık. Bundan sonrada kaçmayız. Allahtan başka kimseden korkum yok."
Türel, Tünektepe Teleferik projesinin 5 milyon liralık kredinin yüzde 30’s u İl Özel İdaresi tarafından kullanıldığını da hatırlatarak, "2015 turizm sezonu öncesi projenin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Orayı uluslararası çekim cazibe merkezi haline dönüştürmek istiyoruz" dedi.
Meclise diğer maddelerin görüşülmesi için 13 Ekim’de devam edilecek.