BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNEMA ATÖLYESİ BAŞLIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNEMA ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle ‘Sinema Atölyesi’ düzenliyor. Sinema Atölyesi’ne son başvuru tarihi 13 Şubat olarak açıklandı.
Altın Portakal Film Festivali’ne ev sahipliği yapan Antalya’da artık amatör sinemacılar da kendi kısa filmlerini çekip, çeşitli yarışmalara gönderme imkanı bulacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen “Sinema Atölyesi’nde, amatör sinemaseverlere sinema tarihi ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra, film yapım süreci ve yönetimi, senaryo yazımı ve temel ilkeleri, kurgu kuramları ve uygulamaları gibi konuları kapsayan 3 aylık bir eğitim verileceği belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin sinema alanında uzman akademisyenleri tarafından verilecek olan eğitimlerin ardından kursiyerlerin kendi özgün senaryolarıyla çektikleri kısa filmlerini gösterime sunacakları ifade edildi.
Sinema Atölyesi’nin nitelikli üretimlere yardımcı olacağı ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağı bildirildi. Projeye katılmak isteyenlerin başvuru formlarına 13 Şubat’a kadar tüm ASMEK’lerden ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nden ulaşabilecekleri açıklandı.