Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlarda Çalişmalarini Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlarda Çalişmalarini Sürdürüyor

Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte Sonbahara yeni çalışma dönemi başlatarak giren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmalar sürüyor.
Kent Estetiği Yeşil Alanlar ve İşletmeleri Daire Başkanlığı’na bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin. kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde park, bahçe ve caddelerin orta refüjlerinde çim biçme, ağaç bakımı, sulama ve göbeklerde mevsimlik çiçek dikim çalışmaları düzenli olarak devam ediyor. Mersin’i bölgenin en bakımlı ve yeşil kenti yapmak için yeni bir çalışma dönemini başlattıklarını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Daha yeşil bir Mersin, kent estetiğini geliştiren, doğayı ve çevreyi koruyan bir belediyecilik uygulaması gerçekleştireceğiz" dedi.
Mersinlilere layık hizmetler hedeflediklerini belirten Kocamaz, Atatürk ve Kültür Parkı’ndaki ağaçlara figüratif budamaların yapıldığını ifade etti. Bu tür çalışmaların belediyelerin rutin ancak önemli çalışmalarından olduğunu kaydeden Kocamaz, “Gerek Mersin’de yaşayan, gerekse de kentimize misafir olarak gelen yerli ve yabancı turistlerin daha yeşil, daha bakımlı, daha temiz ve rengarenk bir şehir ile karşılaşmaları, en önemli hizmetlerden birisidir. Bu amaçla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler, kentin her bölgesinde hummalı bir çalışma içerisindeler. Amacımız, kentimizi yeşilin her tonu ve renk renk çiçeklerle donatmak. Mersin’e Mersinlilere ne kadar hizmet etsek azdır" diye konuştu.