Büyükşehir Belediyesi’nden Alacaklılara “teminat” Tamponu

Büyükşehir Belediyesi’nden Alacaklılara “teminat” Tamponu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanlığı’na, 15 milyon TL gayri nakdi kredi teminat mektubu kullanılabilmesi için yetki verildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü toplantısı Salih Gökçe başkanlığında gerçekleşti. 3. gündem maddesi olan teminat mektubuna ait komisyon raporu okundu. Meclisten oy birliğiyle geçen karara göre Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, Vakıflar Bankası merkez veya şubelerinden, belediyenin uygun göreceği diğer bankalardan, belediyenin ihtiyacı oldukça 10 milyon TL gayri nakdi kredi teminat mektubuna ilave olarak 5 Milyon TL gayri nakdi kredinin teminat mektubu dahil olmak üzere 15 milyon TL gayri nakdi kredi teminat mektubu kullanımı yetkisi verildi. Karar, belediyenin devam etmekte olan davalarda temyiz aşamasında icra işlemlerini önlemek adına kullanılmak üzere ve belediyenin hisse sahibi olduğu şirketlerin yürütmekte olduğu iş ve işlemlerin ihtiyaç halinde gayri nakdi kredi kullanabilmesine olanak sağladı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Salih Gökçe, “Arsaların mal varlıkların üzerinde bir hayli mahkemelerden alacaklardan dolayı hacizlere karşı durabilmek ve mahkemelerde kullanabilmek amacıyladır. Nakdi değildir” dedi.