Büyükşehir, Hava Kirliliğine Karşı Önlemler Alıyor

Büyükşehir, Hava Kirliliğine Karşı Önlemler Alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğine karşı bir çok önemli çalışma başlattı.
Sanayi, motorlu taşıtlar ve ısınma amaçlı fosil yakıtlarının kullanılması gibi nedenlerden dolayı artış gösteren hava kirliliği, insan sağlığını tehdit ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, birçok sağlık sorunlarının başlıca nedenleri arasında gösterilen hava kirliliğine karşı harekete geçti.
Daire Başkanlığı, özellikle Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te kent merkezindeki kenar mahallelerde kullanılan kömürün hava kirliliğinin birinci derecedeki nedeni olduğu tespit etti.
Bu kapsamda çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekipleri, Mahrukatçılar Sitesi’nde kontrol noktası oluşturdu.
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen uygulama kapsamında, bir yıl içerisinde yaklaşık 100 bin ton kömür denetlendi. Spektlere uymayan katı atıklara el koyan ekipler, ilgililer hakkında idari para cezası uyguladı.
Öte yandan zabıta ekipleri, kömür kullanan ve hava kalitesi üzerinden olumsuz emisyonlara neden olan kaloriferli binaların da denetimlerini yaptı.
APARTMAN GÖREVLİLERİN EĞİTİM
Zabıta Daire Başkanlığı, yakıt tüketimi, bacadan atılan kirletici emisyonların azaltılarak hava kalitesinin artırılması konusunda apartman görevlilerini bilgilendirmek için “Kalorifer Kazanı Yakma” semineri düzenledi.
Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitme kapsamında, kalorifer kazanlarını doğru yakma teknikleri ve kazan güvenliği anlatıldı.
Yaklaşık 52 kişiye katılım belgesi verilen seminer sonunda, iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlar ile konutlarda “ateşçi ve kaloriferci” belgesi olmayan kişilerin çalıştırılmaması, aksi takdirde bina yöneticilerine cezai müeyyideler uygulanacağı bildirildi.