Büyükşehir ilçelerin ulaşımı için harekete geçti!

Büyükşehir ilçelerin ulaşımı için harekete geçti!
Burulaş yetkilileri, özel sektörün hizmeti konusunda vatandaştan çok şikayet geldiğini, bunların düzelmediğini önümüzdeki bir iki ay içerisinde İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Gemlik'e belediye otobüsü kaldırılacağını söylediler.

Büyükşehir Belediyesi, büyük ilçelerdeki vatandaşlardan özel sektör firmalarıyla ilgili gelen, "zamanında kalkmama, eski araçlarla hizmet verme, düzenli çalışmama" gibi şikayetleri değerlendirdi. Özel firmalara verilen sürede bir gelişme kaydedilmedi.

Bunun üzerine Burulaş, yeni otobüsler satın alarak Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl ve Gemlik'e sefer yapacak. İlçelerden seferler metro duarklarının olduğu Küçüksanayi ve Kestel bölgeleri ile Merinos'a noktasına yapılacak. Gemlik'ten otobüs seferleri ise T2 tramvay hattının tamamlanmasıyla Demirtaş Organize Sanayi ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne kadar olacak.

Burulaş yetkilileri, yeni otobüsler alınarak seferlerin başlayacağını vatandaşa müjdelerken, dağ ilçelerinde de toplu taşımaya düzen getirilmek için bazı hatların birleştirildiğini ifade ettiler.