Büyükşehir İtfaiyesi’nden Kurtarma Tatbikatı

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Kurtarma Tatbikatı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde Olay Komuta Sistemi (OKS) kapsamında yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı.
Dört organize sanayi bölgesi bulunan sanayi kenti Gaziantep’te fabrikalarda yaşanan yangınlara daha hızlı müdahale etmek için harekete geçen Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı, Sanayi Bölgelerindeki fabrikalarda kurtarma ve yangın tatbikatları gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada yapılan tatbikatta, çıkan yangına kısa zamanda müdahale eden ekipler, içeride mahsur kalanları kurtarmak için zamanla yarıştı.
Kısa sürede olay yerine varan ekipler koordineli bir şekilde, yangını söndürerek, mahsur kalan insanları kurtardı.
İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yaptığı açıklamada, yangın ve kurtarma olaylarına daha hızlı müdahale etmek için sık sık tatbikat yaptıklarını söyledi.
Tatbikatın çok başarılı geçtiğini belirten Yılmaz,“Tatbikatlardaki amacımız, ekiplerimizin olaya müdahale süresini kısaltarak, başarılı bir şekilde kurtarma operasyonları yapmak” dedi.
Öte yandan fabrika tatbikatının ulaşma ve müdahale istatistiğini açıklayan Yılmaz, tatbikatta, 13 dakikada olay yerine vardıklarını, 16 araç ve 45 personel ile müdahale ettiklerini kaydetti.