BÜYÜKŞEHİR LABORATUARINDA TEKNOLOJİK ANALİZLER YAPILIYOR

BÜYÜKŞEHİR LABORATUARINDA TEKNOLOJİK ANALİZLER YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü bünyesindeki araştırma laboratuarında, zemin ve toprak analizlerinden asfalt ve beton analizine kadar her türlü analiz standartlara uygun olarak yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait inşaat ve asfaltlama işlerine başlamadan önce gerek zemin, gerekse kullanılacak malzemeler laboratuarda çeşitli deneylere tabi tutuluyor. Alınan numunelerin kalite kontrol ve standartlara uygunluğunun ölçümlenmesi sonrası verilen raporla projeye başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak inşaatların yanı sıra laboratuar, özel sektör tarafından yapılan talepleri de karşılıyor. Alınacak ücret, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen fiyat tarifesi üzerinden belirleniyor.
Firmalar tarafından kullanılacak malzemeler, zemin ve toprak analizlerinin ardından yapım aşaması, iş öncesi ve iş tamamlandıktan sonra alınacak numunelerle de malzeme kaliteleri ve şartnameye uygunluk laboratuarda analiz ediliyor. İnşaat, jeoloji, jeofizik ve maden mühendisi ile kimyagerin görev yaptığı laboratuarda, 25 farklı deney yapılıyor. Laboratuar, bünyesindeki son teknolojik cihaz ve teknik ekipman envanterine ikinci nükleer sıkışma cihazını kattı. Yol yapımında işlerin daha hızlı ve verimli yapılmasını sağlayan nükleer sıkışma cihazı, yol asfaltlanmadan önceki sıkıştırma işlemini yapıyor.
Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü bünyesindeki araştırma laboratuarında zemin, toprak, beton ile asfalt ayrı laboratuarlarda analize tabi tutuluyor. Farklı numuneleri teknolojik ve bilimsel yöntemlerle analiz eden laboratuarlar, şartnameye ve standartlara uygun buldukları numunelere kullanılabilir onayı veriyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı şantiyesinde üretilen asfaltın standartlara uygunluğu analiz ediliyor. Yollarda kullanılacak mıcır, asfalt ve betonun kalite kontrol ve standartlara uygunluğunu analiz eden laboratuardan alınacak rapor sonrası asfalt ve beton döküm işlemine başlanıyor.