Büyükşehir, Mahsur Kalan Vatandaşın Yardımına Koştu

Büyükşehir, Mahsur Kalan Vatandaşın Yardımına Koştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Karla Mücadele Ekibi, karda mahsur kalan vatandaşların yardımına yetişti.
Kocaeli’nde etkisini gösteren yoğun kar yağışı sebebiyle kentin tüm noktalarında 24 saat görev yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, köy yollarında mahsur kalan 37 araç ve 15 ambulansa müdahale ederek, 2 yaşlı hastanın ve bir hamile vatandaşımızın şehir merkezindeki hastanelere nakledilmesini sağladı.
Ekiplerin gece boyunca yaptığı çalışmalarla Kirazlıyalı-Elmacık yolunda Tekirdağ’dan 80 adet küçükbaş hayvan getiren kamyonla beraber 3 kişi kurtarıldı. Servetiye Karşı Köyü Hacı Haliller mahallesinde kanala düşen araç ve sürücüsü kurtarıldı. Akpınar köyünde arızaya giderken kara saplanan SEDAŞ ekipleri kurtarılmıştır. Geredeli-Tahtalı köyleri arasında mahsur kalan yem yüklü 3 TIR’la beraber sürücüleri de kurtarıldı. Karamürsel Kadriye köyünde vefat eden yakınlarının cenazesine katılmak isteyen ve yoğun tipi sebebiyle yolda kalan yakınları Belediye’ye ait pikaplarla cenaze evine taşındı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, 110 araç ve 250 personel ile yoğun kar yağışı sebebiyle 24 saat esasına göre çalışmalar yapıldığını belirtti. Kış şartlarına uygun olmayan lastik ve araçlar ile bazı köy yollarında ve meskun mahallerde mahsur kalan vatandaşların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezi ve Zabıta birimleriyle Karla Mücadele Timlerine ulaşarak yardım taleplerinde bulunuyorlar. Yardım talepleri geldiğinde en yakın Karla Mücadele Ekibi bölgeye yönlendirilerek vatandaşlara yardım ediliyor. Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı sebebiyle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara 444 11 41 numaralı Çağrı Merkezi ile 7/24 hizmet veriyor.