Büyükşehir onları unutmadı

Büyükşehir onları unutmadı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, son günlerde etkisini giderek artıran kış şartlarında yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını da unutmadı. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Panayır Mahallesi’nden başlayarak belirlenmiş bölgelere kedi ve köpekler ile martılar için kuru mama ve buğday bıraktı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi üyelerinin de katıldığı ve Panayır Mahallesi’nden başlayan yiyecek bırakma çalışmaları, Demirtaş’tan Ağaköy’e, Armutköy’den Nilüferköy’e ve Kızık köylerine kadar önceden belirlenmiş noktalarda sürdü. Kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşlar için yüzlerce kilo ağırlığında mama ve buğday bırakıldı. Bulundukları alanlara kuru mama bırakılan hayvanlar, rahat şekilde beslendi.

Çalışmaların 2 ekiple haftanın 4 günü devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, hayvanların özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Hayvanların beslenmesini görev bildiklerini, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi ve gönüllü derneklerle birlikte bu uğurda Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını sonuna kadar değerlendirdiklerini ifade eden Cihangir, “Yılda 60 tona yakın beslenme malzemesini sokak hayvanlarının yoğunlukta olduğu bölgelere bırakıyoruz. Bunun haricinde kuşlar ve Uludağ yolundaki yabani hayvanlar için de benzer çalışmalar yürütüyoruz” dedi.