Büyükşehirde Fırtına İçin Tüm Birimler Alarma Geçti

Büyükşehirde Fırtına İçin Tüm Birimler Alarma Geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, şehri etkisi altın alan şiddetli fırtına ve yağışın yaşandığı ilk saatlerinden itibaren vatandaşların mağdur olmaması için tüm birimleri ile alarma geçtiği bildirildi.
İtfaiye, ASAT, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler birimlerinden binlerce personel yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için gece gündüz mücadele ettiği belirtilirken, hızı 145 kilometreye ulaşan fırtına öncesi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası oluşturulduğu, fırtınanın yaşandığı ilk saatlerden, dün gece geç saatlere kadar süren çalışmalara belediyenin tüm birimleri katıldığı ifade edildi.
Sabah 04.00’den itibaren Temizlik İşleri 400, Park ve Bahçeler 360 personeliyle fırtınanın neden olduğu olumsuzluklara anında müdahale ettiği, temizlik personelinin cadde ve meydanları fırtınanın neden olduğu kirlilikten temizlemek için görev yaptığı kaydedildi. Park ve Bahçeler ekiplerinin fırtınanın devirdiği ağaçların ve kırdığı dalların vatandaşlara zarar vermemesi için büyük gayret sarf ettiği ifade edilirken, sürücülerin rahat araç kullanmaları ve kazaya neden olmaması için cadde ve bulvarlara savrulan nesnelerin temizlendiği açıklandı.
Vatandaşların ihbar ve şikayetlerine anında müdahale edildiği, ASAT ve itfaiye ise 300’ü aşkın personeli ile teyakkuz halinde vatandaşlara hizmet verdiği bildirildi. 321 ev ve işyerlerinde su tahliye işlemleri gerçekleştirdiği, ev ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşların botlarla itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı, Sosyal Hizmetler ekiplerinin ise su baskınına maruz kalan ailelere gıda ve eşya yardımında bulunduğu ifade edildi. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların da Büyükşehir Belediyesi tesislerinde misafir edildiği açıklandı.