BÜYÜKŞEHİR’DEN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ”

BÜYÜKŞEHİR’DEN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1914’te Sarıkamış’ta donarak şehit olan askerlerin anısına düzenlediği fotoğraf sergisi açıldı.
Güvenpark Sanat Galerisi’nde hazırlanan serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Kars milletvekillerinden Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar ile vatandaşlar katıldı.
Ahmet Tekcan, açılışta yaptığı konuşmada, “Sarıkamış şehitlerinin 100. yıl anısına Başkent’in merkezi bir yerinde sergi açmanın gururunu yaşıyoruz. Sarıkamış, Çanakkale gibi Türkiye’nin destanıdır. Toprağımızın kutsallığının ve geçilemeyeceğinin destanıdır. Bizim asli vazifemiz bunu gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
-“SARIKAMIŞ DESTANI BİR ASRIN SİMGESİDİR”
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, “Sarıkamış, bir asrın simgesidir. Sarıkamış şehitleri, bir vatan nasıl savunulur, bütün dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise sergideki her fotoğrafın insana farklı bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Bu toprakları gözünü kırpmadan koruyan şehitlerimizi gençlere anlatmak birinci görevimizdir” dedi.
Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Aylar, gençlerin sergiye daha fazla ilgi göstermesinin sağlanması gerektiğini kaydederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin böyle anlamlı sergilere imza atmasının kendileri açısından çok büyük önem taşıdığını söyledi.
Başkentlilerin yanı sıra Kars, Ardahan ve Iğdır’dan gelen sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı sergide, Sarıkamış’ta şehit olan askerlerle ilgili 110 belge ve fotoğraf yer alıyor.
Konuşmaların ardından sergiyi gezen katılımcılar, Sarıkamış’ta yaşananlarla ilgili belgelere büyük ilgi gösterdiler.