Büyükşehir’den Yenikent’te 6 Km Asfalt

Büyükşehir’den Yenikent’te 6 Km Asfalt

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye’nin Yenikent Mahallesi’nde başlattığı asfaltlama çalışması tamamlandı. Asfalt çalışması kapsamında mahallenin 6 km’lik ana yolu asfaltla kaplandı.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir olan Ordu’da yol çalışmalarına ağırlık veriliyor. 2 yılda Ordu’nun su ve yol problemini ortadan kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun birçok ilçesinde yol çalışmalarını sürdürüyor. Grup yollarını sıcak asfalt, mahalle yollarını ise sathi kaplama asfalt yapmayı planlayan Büyükşehir, yaklaşık bir ay önce Ünye’nin Yenikent Mahallesi’nde başlattığı asfalt çalışmasını tamamladı.
Yenikent Mahallesi’nde Ekincik yönüne 4, Dağköy yönüne ise 2 olmak üzere toplam 6 km asfalt yol yapılan mahalleyi Ünye Belediye Başkan Vekili Mustafa Nevzat Telcioğlu ve İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt ile birlikte ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.
Yenikent’te Ekincik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Osman Gürel ve mahalle halkı tarafından karşılanan Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, yol çalışmalarının planlanandan da hızlı ilerlediğini kaydetti.
Osman Gürel, Ordu Büyükşehir’in kuruluşundan henüz 4 ay geçmeden mahalle yollarının asfaltlamaya başlamasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, mahallenin yol sorununu çözüme kavuşturan Büyükşehir’in su problemini de aynı kararlılıkla kısa sürede çözüme kavuşturmasını beklediklerini söyledi.
Asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Yenikent’e giden ve burada mahalle halkı ile bir süre sohbet eden Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, “30 Mart yerel seçimlerinin ardından kurulan büyükşehirler arasında yapılanmasını en hızlı tamamlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Ordu Büyükşehir belediyesi bir yandan kuruluş sürecini tamamlarken, bir yandan da hizmet üretiyor. Yol çalışmaları kapsamında grup yolları sıcak asfaltla, mahalle yolları ise sathi kaplama şeklinde asfaltlanıyor. Asfalt çalışmalarında hava şartları önemli etken. Havaların el verdiği sürece hızlı bir şekilde bu çalışmalar sürecek. Elbette Ordu’da yolla birlikte en büyük sorun su. Su sorununu da birçok mahalleyi birden planlayarak ortak çözüm üreteceğiz” dedi.