Büyükşehir'den Yeşilay'a büyük destek

Büyükşehir'den Yeşilay'a büyük destek

Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” seminerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali vekili Ergun Güngör, Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Raci Arvas, yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bugüne kadar birçok okulda seminer verdiklerini belirten Arvas, bu seminerleri devam ettireceklerini dile getirerek, “Yeşilay, vatandaşlarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için anayasamızın 58’inci maddesine göre vazife yapmaktayız. Yeşilay, memleketimizin sağlam temeller kurma gayesini gütmektedir. Bugün Avrupa’nın içler acısı durumu herkes tarafından bilinmektedir. Onlar geleceklerini bugünden kaybetmiş durumdadırlar. Avrupa’da genç nesil alkol ve uyuşturucu batağına saplanmış durumda. Bu yıkım, sosyal ve iktisadi olarak devam etmektedir” dedi.
Şu anda sabit bir yerlerinin olmadığını söyleyen Arvas, Altepe’den bina müjdesi de aldı. Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Ergun Güngör de, bunun her şeyden önce bir hayır işi olduğunun altını çizerek, “Hepimizin sevdikleri var. Yakınlarımız her zaman bu tehlikeyle karşı karşıya. Benim 10 yaşında bir oğlum var, benden çok okuldaki öğretmenleri ile muhatap oluyor” diyerek, öğretmenlerin uyuşturucuyla mücadeledeki rolüne dikkat çekti.
Yeşilay’a şehrin en güzel yerinden bir bina vereceklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sağlıklı toplum, sağlıklı fertler ve sağlıklı bir şehir için Yeşilay önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri yapıyor. Hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle bizim geleceğimiz gençlerimiz. Ne kadar sıkıntılı ortam varsa kaybediyoruz, ne kadar karanlık ortam varsa aydınlatıyoruz. Bu konuda ne kadar yıkılması gereken bina varsa yıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa genelinde uyuşturucu ile mücadelede büyük emekler veren 6 öğretmene plaket takdim edildi.