Büyükşehir’e Üç Ödül Birden

Büyükşehir’e Üç Ödül Birden

Daha önce kültür sanat alanında defalarca ödül alan Büyükşehir Belediyesi üç ayrı ödüle daha layık görüldü. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın sahnelediği iki ayrı oyunu ödüle layık gören Direklerarası Seyircileri, Başkan Mehmet Özhaseki’ye de "Seçici Kurul Özel Ödülü" verilmesi kararını aldı.
2000-2001 sezonundan itibaren Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sahnelenen oyunları takip ederek en iyileri seçen Direklerarası Seyircileri’nin bu yıl vereceği ödüllerin sahipleri belirlendi. Tiyatro sezonunda her hafta büyüklere ve küçüklere olmak üzere iki ayrı oyunu sahneleyen, dünyada alanında ilk ve tek olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’ni 10 yıldır düzenleyen, Ramazan Etkinlikleri, Kültür Turu gibi faaliyetlerinde tiyatro gösterileri sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tüm bu faaliyetleriyle üç ödüle birden layık görüldü.
Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye Direklerarası Seyircilerinin takdir ve teşekkürlerinin ifadesi olarak "Direklerarası Seyircileri Seçici Kurul Özel Ödülü" takdim edilmesine karar verildi. Direklerarası Seyircilerinin yaptıkları izlemeler sonunda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın sahnelediği "Omuzumdaki Melek" adlı oyun "Ensamble" (Canlandırmada Bütünlük), "Balıklar Firarda" oyunu da çocuk oyunları dalında "Yapım" ödülüne layık görüldü.
Direklerarası seyircilerinin layık gördüğü ödüller önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle verilecek.