Büyükşehirli Buz Patenciler, Beş Derece İle Döndü

Büyükşehirli Buz Patenciler, Beş Derece İle Döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu buz patenciler, Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonasında 5 derece elde etti.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun 2014-2015 sezonu faaliyet programında yer alan Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası 19-21 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Yarışmaya İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa,Erzurum ve Ankara’dan toplam 9 kulüp ve 65 sporcu katıldı. Toplam 8 kategoride yapılan şampiyonada Minik Bayan ve Baylar, Novice Bayan ve Baylar, Junior Bayan ve Baylar ile Senior Bayan ve Baylar kategorilerindeki sporcular buzda performanslarını sergiledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor şampiyonaya, on sekiz sporcu ile katıldı. Senior baylarda, beş yıldır Türkiye şampiyonu Ali Demirboğa Türkiye ikincisi, Junior Baylarda Mehmet Çakır ise Türkiye ikincisi oldu. Senior Bayanlarda Birce Atabey bu yıl da Türkiye şampiyonluğu kazandı. Sinem Kuyucu Senior Bayanlarda, Anıl Çetinbaş ise Junior Baylarda Türkiye üçüncüsü olan isimler oldu. Junior Bayanlarda Ece Atabey, Novice Bayanlarda Özlem Dizmen, Minik Bayanlarda Ayça İşmuratlar beşinci oldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu dokuz sporcu milli Takım puanı alarak, milli takıma katılmaya hak kazandı. Dereceye giren sporculara madalyaları Federasyon Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Federasyon eski Başkanlarından Abdülkadir Dökmeci ile Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.