BUZDA YEŞEREN HAYATLAR PROJESİ

BUZDA YEŞEREN HAYATLAR PROJESİ

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri’nde koruma altında bulunan 9 kız ve 9 erkek çocuk, “Buzda Yeşeren Hayatlar Projesi” kapsamında Erzurum’da düzenlenen buz sporları etkinliklerine katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan hizmet alan çocukların ve engellilerin gençlik ve spor faaliyetlerinden yararlandırılmasına ilişkin işbirliği protokolü kapsamında Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan 10-15 yaş grupları arasındaki 9 kız ve 9 erkek çocuk Erzurum’da buz sporlarıyla ilgili temel tanıtım ve eğitim dersleri verilen etkinliklere katıldı. 6 ay sürecek proje kapsamında buz hokeyi, curling ve short track sporlarını öğrenecek olan çocuklar, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ve Sevgi Evleri Müdürü Sabri Sidar tarafından yolcu edildi. Sevgi Evleri’nde kalan ve “Buzda Yeşeren Hayatlar Projesi” kapsamında Erzurum’a giden 18 çocuk, Erzurum’da Türkiye Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden Palandöken Belediyesi-Beşiktaş müsabakasını da izleyip, Beşiktaşlı voleybolcularla fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından çocuklar, buz üzerinde paten yaparak gönüllerince eğlendiler.
Proje hakkında bilgi veren Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, “Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen bu proje 6 ay sürecek. Bu projede, koruma altına alınmış olan çocuklarımız buz sporlarını daha yakından tanıyacak ve bu sporları yapma fırsatı bulacak. Proje kapsamında; Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda koruma altında bulunan çocuklarımızın; kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, travmatik geçmişleri nedeniyle kuruluşlarda kalan gençlerin uğraşı terapisi yoluyla rehabilitasyon ve yeniden topluma kazandırılması süreçlerinin desteklenmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, içlerinde yetenekli çocukların potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişimin kolaylaştırılmasını, çocuklarımızın özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesini, gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesini amaçlıyoruz” dedi.