Buzlu Kova Cem Özdemir'in başını yaktı!

Buzlu Kova Cem Özdemir'in başını yaktı!

Alman Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir hakkında Berlin savcılığı uyuşturucu madde yetiştirme suçlamasıyla soruşturma açtı.

Bu konuyla ilgili olarak Özdemir'in milletvekili dokunulmazlığı da kaldırıldı. Geçen yıl yaz aylarında ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buz kovasıyla meydan okuma, ''Ice Bucket Challenge“ eylemine katılan Özdemir evinin balkonuna başından aşağı buz dolu kovayı dökmüştü.

O video Cem Özdemir'in başına iş açtı. Videoda Özdemir'in balkonunda hint keneviri bitkisi görülüyordu. Almanya'da Hintkeneviri yetiştirmek yasalara aykırı olduğu için de savcılık harekete geçti.

Özdemir daha önce de bu konuyla ilgili Bild gazetesine "Evet bu hint keneviri. Biz Yeşiller özgürlükten yanayız. Riskleri göze alarak Hint keneviri tüketmek, özgür bir toplumda yaşayan bireylerin kendi tercihi ve özgür iradesine bağlı"demişti.

Cem Özdemir'in Hint keneviri yetiştirmek suçundan büyük bir ceza alması beklenmiyor. Hukuk çevrelerinden uzmanlar küçük bir ceza ile davanın kapanabileceği görüşünde birleşiyor.