Çakir’dan Arapgir’de İncelemelerde Bulundu

Çakir’dan  Arapgir’de İncelemelerde Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arapgir Belediyesi’ne bağlı Sipahiuşağı, Konducak, Çakırsu, Bostancık, Bağazlı ve Günyüzü mahalleleri grup yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Gerçekleştirilen geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Genel Sekreter Arif Emecen, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.
ÇAKIR: HEDEFİMİZ YOLLARI KALİTELİ VE SAĞLIKLI HALE GETİRMEK
İlçelerde sürdürülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir belediyesi olarak sorumluluk alanlarından birinin yol yapım ve genişletme çalışmaları olduğunu belirterek, “Malatya merkez ve ilçelerimiz başta olmak üzere özellikle kırsal mahallelerimizdeki yol çalışmalarına ağırlık vererek, önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Temel hedefimiz bu yolları daha kaliteli ve sağlıklı hale getirmek. 2014 yılı içinde hedeflediğimiz çalışmaları büyük oranda tamamladık. Bu süre içerisinde 86 km yeni yol açma çalışmaları, 170 km yol genişletme çalışmaları, 350 km asfalt serimi ve 3 bin km’nin üzerinde de bakım, onarım ve yol temizliği yapmış olduk” dedi.
SEYYAR KONKASÖR TESİSLERİ KURULACAK
Önümüzdeki yıl bu alanda daha yoğun çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Çakır; “Bunlarla ilgili olarak özellikle merkezlerden kırsala malzeme taşımaktan ziyade, malzemeleri kırsalda üretir hale geleceğiz. Her bölgemizde kendi ihtiyacını karşılayacak taş ocakları ve seyyar konkasör tesisleri kuracağız” dedi.
Malatya’da bulunan grup yollarında yapılmadık yol kalmayacağını belirten Başkan Çakır; “Şu anda ilçelerde 3 asfalt ekibi, 9 yama ekibimiz ve 2 sıcak asfalt ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Bu ekiplerimizin sayısını önümüzdeki yıl daha da artıracağız. Şu anda çalışmaların yapıldığı alanı daha önce de Arapgir Belediye Başkanımızla birlikte gezmiştik. Buranın yapılacağını belirtmiştik. Şu anda da arkadaşlarımız yaklaşık bir aydır burada çalışıyorlar. Grup yolunun 27 kilometrelik kısmı tamamlamış durumda” şeklinde konuştu.
BAŞKAN CÖMERTOĞLU: YILLARDIR KANGREN OLMUŞ BİR YOL
Büyükşehir Belediye başkanına ve ekibine teşekkür eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; “Üzerinde bulunduğumuz yol yıllardır kangren olmuş her dönem söylenilen ama bir türlü istenilen konfora kavuşturulamayan Bostancık grup yoludur. Arguvan aksından gelip Arapgir’e alternatif bir yol olan aynı zamanda bu yolun Deregezen grup yoluna Konducak üzerinden bağlanıldığı bir yoldur. Geçmiş yıllarda stabilize çalışmaları belli bir noktaya getirilmiş, asfalt programına alınmasına rağmen Özel İdare çalışmaları yetiştirememişti. Bu çalışmaların tamamlanması sayın Başkanımıza nasip oldu. Sayın Başkanım ve ekibi yaklaşık bir aydır burada hummalı bir çalışma içerisindeler. Satih kaplama yapılacak yolları yeniden temel malzeme ile destekleyerek konforunu yükselttiler ve şu anda da kaplama işi devam ediyor. 27 kilometrelik kısmı bitmiş durumda. Ben bu özverili çalışmalarından dolayı sayın Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Çakırsu Mahalle Muhtarı Nevzat Şahin ve Bostancık Mahalle muhtarı Mehmet Güner ziyaretler sırasında mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmaküzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, yapılan hizmetlerin ne derece kıymetli olduğunu bildiklerini söylediler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Arapgir’de bulunan bakım evini de ziyaret ederek, burada kurulan seyyar mıcır tesisi hakkında bilgiler aldı.
Başkan Çakır ayrıca, Kozluca Mahallesi ziyareti sırasında Kozluca İlköğretim okulunu da ziyaret ederek, öğrenciler ile sohbet edip, eğitim hayatlarında başarılar diledi.