Çalbay’dan Emniyet Müdürüne Düzenlenen Saldırıyla İlgili Açıklama

Çalbay’dan Emniyet Müdürüne Düzenlenen Saldırıyla İlgili Açıklama

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çalbay, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.
Çalbay, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit düştüğü olaya ilişkin, menfur saldırıda sıkılan kurşunların, onlara değil, tüm millete, devletin birliğine ve beraberliğine, huzura ve ekonomiye sıkıldığını söyledi. Çalbay, "Sıkılan kurşunlar barış süreci ile insanlarımızın filizlenen ümitlerine ve istikrarımıza sıkılmıştır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar ve kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Tüm Bingöl’ümüzün ve milletimizin başı sağ olsun. Emniyet Amiri Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu makamların en yücesi olan şehadet mertebesine vatan ve millete en yüksek hizmeti, canlarını vererek ulaşmışlardır" dedi.
Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olayların barış ve huzur ortamı ile ekonomik istikrara büyük zararlar verdiğini kaydeden Çalbay, "Umarım geçmişte yaşadığımız hatalardan ders çıkarır, barış sürecinin devamını sağlarız. Çatışmaların tekrar başlaması kimseye fayda sağlamaz. Huzur ve kardeşliğimizi bozanlar bu işin vebalinden kurtulamazlar. Bu vesile tüm insanlarımızı sağduyuya davet ediyor, tekrar şehitlerimizin kederli ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum. Bingöl halkınca çok sevilen Emniyet Müdürümüz Atalay Ülker Bey ve korumasının Bir an önce sağlığına kavuşmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.