- ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK ARTVİN’DE

- ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK ARTVİN’DE

AK Parti Artvin İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Artvin’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit’i makamında ziyaret etti.
Bakan Çelik’i valilik binası önünde Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ile daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.
Valilik Şeref Defterine günün anısına duygularını yazan Bakan Çelik, daha sonra Artvin Valiliği tarafından yoğun bir çalışma sonucu hazırlatılan 3 boyutlu Artvin tanıtım filmini izledi.
Vali Cirit’ten kentin sosyoekonomik ve genel özellikleri hakkında brifing alan Bakan Çelik, “Değerli basın mensupları, baba ocağı dediğimiz ilimiz Artvin’deyiz. Artvin doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi. Buradaki bazı rakamlar çok düşük görünse de Artvin’in özelliklerinden kaynaklanan bir durum bu. Yani buranın bir sanayi şehri olması zaten düşünülmüyor. Ama sanayi hiç olmasın anlamı da doğru değil. Dolayısıyla Artvin’in özellikle barajlardan kaynaklanan genel görünümünü olumlu etkileyen tablosuna karşı gerçeğinin de böyle olmadığını biliyoruz. Bundan dolayı özellikle Artvin’in teşvik kapsamında 4. bölgede olması bir dezavantajlı durum teşkil ettiği çok açık. Bu boyutunu inşallah milletvekili arkadaşımla birlikte Ankara’da değerlendirme imkanımız olacak. Diğer yönleriyle topyekun bir kalkınma olduğunu da görüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artvin’in yoğun bir şekilde merkezi yönetimden de destek alan bir ilimiz olduğunu biliyoruz. Milletvekilimizin oradaki çalışma ve gayretlerini özellikle eğitim alanında, sağlık alanında ve her alanda diyebileceğimiz yoğun bir trafik yaşanıyor. Ve ciddi bir kaynak aktarımı da gerçekleşiyor. Alt yapı projeleri tabi barajdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla ağır ve büyük projeler. Ulaşım ağı açısından coğrafi durum da dikkate alındığı zaman zorluklar ortada ama ciddi mesafenin alındığını biliyoruz. Gelecekte Artvin ülkemiz turizmine de çok ciddi katkı sağlayacak, ekolojik anlamda da son derece önemli bir bölgemiz. Ne yapılsa da azdır diyoruz Artvin’e. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada elbirliği ile gerek mülki amirlerimizle gerek siyasi kanatta bulunan arkadaşlarımızla birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.