Camdan Hayaller Gerçeğe Döndü

Camdan Hayaller Gerçeğe Döndü

Başarılı bir iş kadınıyken hayallerinin peşinden giderek Bozcaada’da bir ‘Cam atölyesi’ açan Zeynep Aksu, bu sanata gönül verenlere de öncü oldu. Amatör profesyonel bir çok kişi, Zeynep Aksu Cam Atölyesinde, camdan hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.
Ünlü bir erkek giyim markasının marka direktörlüğü görevini yaparken, ani bir kararla işinden ayrılıp hayallerinin peşinden giden Zeynep Aksu, hobi olarak ilgilendiği cam sanatını profesyonel hayata taşıdı. Bozcaada’da cam atölyesi kuran Aksu, bu sanata gönül verenlere de öncü oldu. Bozcaada’daki evin giriş katını bir cam atölyesine dönüştüren Aksu, Bozcaada da, bu sanatı yapmak isteyen tüm amatör ve profesyonellere kapılarını açtı. Aksu’nun küçük atölyesinde hazırladığı eserler, Cam Sanatının dünyada en gelişmiş ülkelerinden biri sayılan İsveç’te açılan sergiye katılan 35 Türk cam sanatçısının eserleri arasında yer aldı. Zeynep Aksu’nun ‘Fields Of Joy’ adlı eseri, seçici kurul sonuçlarına göre ‘Glass Unlimited’ isimli sergiye seçilerek Glass Factory Museum’da sergilenme şansı yakaladı.
Bozcaada’daki atölyesinde, eritip şekillendirerek cam objeler üreten Zeynep Aksu, alevle çalışma, boncuk yapımı, füzyon, 3D füzyon, pâte de verre ya da borosilikat Cam Boru Üfleme teknikleri hakkında, isteyenlere de eğitim veriyor. İş hayatında, kariyerinin en iyi noktasındayken ani bir kararla hayallerinin peşinden gittiğini söyleyen Aksu, “İstemek, hayalini kurmak ve sonunda bir ucundan başlamış olmak bitirmenin yarısı. Camın uçsuz bucaksız dünyasında öğreneceğim daha çok şey ve kat edeceğim çok yol var. Ben de bu yolculuğu mutlulukla sürdürüyorum” dedi.