Cami megafonundan ilginç anons

Cami megafonundan ilginç anons
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yolu trafiğe kapatan gençlere, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. İlçenin tamamına yayılan çatışmalar devam ederken, göstericiler ilçedeki bir çok kamu binasına ve AK Parti ilçe binasına saldırarak ateşe verdi. Zaman zaman gerçek mermilerin de kullanıldığı gösteriler sırasında, ilçenin çevresindeki dağlarda bulunan PKK'lıların da havaya ateş açtıkları görüldü. İlçe merkezindeki bir camiye giren göstericilerin cami hoperlöründen PKK marşları çaldıkları görüldü. Polisin de zırhlı araçlarından mehter marşı çalması dikkat çekti.

KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN OKUNDU

Beytüşşebap'taki olaylar ile ilgili yazılı açıklama yapan ve bu açıklaması Belediye hoparlöründen ilçe sakinlerine duyurulan Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Kobani (Aynel Arap)'ta, IŞİD terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, zor durumda olan Kürt kardeşlerinin yaşadıklarının herkesin ortak üzüntüsü olduğunu söyledi. Kaymakam Dönmez açıklamasında, "Bu durum dolayısıyla, siz Beytüşşebaplı vatandaşlarımızın hislerinin ve hassasiyetinin farkındayım. Ancak, bu olayı bahane ederek, ilimizde 90'lı yılları andıran ve 'Çözüm Süreci' ile bağdaşmayan provokasyon eylemleri görülmektedir. Siz sağduyulu Beytüşşebaplı vatandaşlarımın bu provokasyonlar ile şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmasını ve destek vermemesini, önemle rica ediyorum" dedi.

İDİL'DE KEPENKLER AÇILMADI

Şırnak'ın İdil ilçesinde Kobani'ye IŞİD saldırılarının protesto edilmesi için yapılan gösteriler dün gece de devam etti. Polisle çatışan göstericiler, yeni Mahallede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Yukarı Mahallede bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesine saldırarak okulların camlarını kırdılar. Mobese direklerinin de devrildiği ve Sabah saatlerine kadar devam eden olaylarda sık sık silah sesleri duyuldu. İlçede kepenk kapatma eylemi bugün de devam ederken, son 4 gündür kepenklerin açılmadığı ilçede Ziraat Bankası ve PTT şubesi de hizmet vermiyor.

ANONSLA GELEN PANİK

Gece saatlerinde Turgut Özal Mahallesinde bulunan bir caminin megafonundan, "Olaylar sırasında Polis 2 kişiyi öldürdü" anonsu yapan göstericiler ilçede büyük panik yarattı. Anonstan sonra halk sokaklara çıktı. Haberin asılsız olduğunu öğrenen vatandaşlar tekrar evlerine döndü. Sabah saatlerinde Eğitim-Sen Şube Temsilciliği, Sanat Sokağında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından oturma eylemine geçen öğretmenlerin eylemi devam ediyor.