Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Başlıyor

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Başlıyor

Eskişehir İl Müftü Vekili Selami Bağcı, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda birçok etkinlik düzenleneceğini belirtti.
İl Müftülüğü toplantı salonunda basın açıklaması yapan ve bu sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanması gereken haftanın, bayram nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını aktaran Bağcı, haftanın ana temasının “Cami ve Gençlik” olarak belirlendiğini ifade etti. Selami Bağcı, hafta boyunca ülke genelinde ve Eskişehir’de İslam’a göre gençlik, Hz. Peygamber döneminden bu yana cami ve gençlik, gençlerin camiye teşvikinde anne ve babaların din görevlilerin rolü, cemaatle namaz kılmanın önemi konularına ağırlık verileceğini aktardı. Topluma yön verecek gençlerin, caminin manevi atmosferi ile buluşmasının önemine değinen Bağcı, etkinlikler çerçevesinde; imam-hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla 14 Ekim Salı günü saat 19:00’da Şoförler Odası Kırımızı Salon’da İl Müftülüğü tarafından Gençlik Şöleni düzenleneceğini söyledi.
HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Etkinlikler kapsamında; 15 Ekim Çarşamba günü saat 09:30’da Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Gençlerle Söyleşi, saat 14:00’da Tepebaşı Müftülüğü Toplantı Salonu’nda Cami ve Gençlik konulu panel, aynı günün akşamında Eskişehir Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı, Dumlupınar Kız Yurdu’nda saat 19:00’da gençlerle söyleşi yapılacak. Yine 15 Ekim’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın Eskişehir’e geleceğini dile getiren Bağcı, açılışı yapılan Alaaddin Cami’de öğle namazından önce Cami ve Engelli Buluşması’nın gerçekleşeceğini kaydetti. Hafta boyunca çok sayıda Kur’an kursu ve cami açılışının da yapılacağını sözlerine ekleyen Bağcı, Camile ve Din Görevlileri Haftası’nın bütün görevliler ve halk için hayırlara vesile olmasını diledi.