CAMİŞ İŞÇİLERİNDEN BASKI VE MOBBİNG İDDİASI

CAMİŞ İŞÇİLERİNDEN BASKI VE MOBBİNG İDDİASI

Bilecik’te Camiş Madencilik A.Ş.’de çalışan bir grup işçi, bazı teknisyenler ve vardiya amirleri tarafından sendikal faaliyetler sebebiyle baskı görmeye başladıklarını, kendileri üzerinde mobbing uygulandığı iddia etti.
Bilecik Camiş Madencilik A.Ş. çalışanları, geçtiğimiz aylarda Bursa Kristal-İş Sendikası’na üye oldukları için çalıştıkları iş yeri ile mahkemelik olmuşlardı. İşçiler adına konuşan Erhan Şener, daha önce girişmiş oldukları sendikal faaliyetler sebebiyle kendisiyle beraber 8 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Şener, “Sendikal faaliyetler sonrası bazı teknisyenler, vardiya amirleri tarafından ufak ufak baskılar görmeye başladık ve mobbing uygulandı. Sürekli 08.00-16.00 çalışmaya itiraz hakkımız olmadığı için de böyle bir çalışmaya yönlendirdiler bizi. Devamında benim kendi şahsıma yönelik geçmiş 6 ay içerisinde bazı tutanaklarım olduğunu öne sürerek, çeşitli yıldırma politikaları uygulandı. Bunun devamında işi yavaşlatma, iş yapmama anlamında bazı baskılar oldu bize. Bu 8 kişiyle beraber, 19 kişinin daha çıkacağını söylüyorlar. Bilecik Camiş Madencilik, tamamen sendikal faaliyetlerden dolayı, kendi özlük haklarımızı aradığımız halde bizleri işimizden ediyorlar” dedi.
Bilecik Camiş Madencilik A.Ş, Müdürü Hasan İlker Palamut ise konu hakkında açıklama yetkisi olmadığını ve Pazartesi günü yetkililerin yazılı olarak basın açıklaması yapacağını bildirdi.