Can Dündar için flaş karar!

Can Dündar için flaş karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a, köşe yazısında hakaret ettiği iddia edilen Gazeteci Can Dündar’ın yargılanmasına başlandı. Müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılmasına karar veren mahkeme, usulüne uygun tebligata rağmen duruşmaya gelmeyen Can Dündar hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

“CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Gazeteci Can Dündar ve müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan katılmadı. Tarafları duruşmada tarafları avukatları temsil etti. Can Dündar’ın Avukatı Bülent Utku, müvekkilinin yurt dışında olduğunu ve bu yüzden duruşmaya katılamadığını belirterek, Dündar’ı bir sonraki duruşmada hazır edeceklerini belirtti. Erdoğan ailesi’nin Avukatı Hatice Özay ise şikayetlerinin devam ettiğini, davaya katılmak istediklerini belirterek, “Dündar’ın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

ERDOĞAN’IN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılmasına karar verildi. Usulüne uygun tebligata rağmen duruşmaya gelmeyen Can Dündar hakkında zorla getirme kararı çıkaran mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 26 Şubat’a erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianemde, Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın avukatı tarafından 7 Ağustos 2014′de sunulan şikayet dilekçesi sunulduğu belirtildi.

Can Dündar’ın Cumhuriyet Gazetesi ve “cumhuriyet.com.tr” adlı internet sitesinde yayınlanan, 18 Temmuz 2014 tarihli, “Fezlekeleri okumak hakkımız” ile 1 Temmuz 2014′deki “Erdoğan’ın yumuşak karnı” başlıklı yazılarında, Erdoğan’a, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve oğlu Bilal Erdoğan’a karşı da “hakaret” suçunu işlediği iddia ediliyor.

İddianamede, Dündar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etmek” suçundan 2 yıl 4 ay’a kadar, oğlu Bilal Erdoğan’a “hakaret” suçundan ise 2 yıl 2 ay’a kadar hapsi isteniyor.