“çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi” Bilecik’te

“çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi” Bilecik’te

"Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi", 1 hafta süreyle Bilecik’te vatandaşların ziyaretine açıldı.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zafer’inin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Bilecik’te İl Kültür Turizm Müdürlüğü önündeki alanda ziyarete açıldı. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Çanakkale Destanı’nın önemine dikkat çekti. Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini aktaran Nayir, “Onun için bu tür gezici müzelere de ihtiyaç var. Gidip yerinde göremeye de ihtiyaç var. Hepsi bir açığı kapatıyor burada görenler yerini de merak edecekler. Oraya gidecekler bir hafta müddetle ilimizde olacaklar sergiler acık olacaktır. Hazırlayanları emek verenleri ve şimdiden gezecek olanları ben şimdiden tebrik ediyorum. İyi şeylere vesile olacak diye düşünüyorum” dedi.
Bursa yayın Enformasyon Müdürü Kadir Akarkaya ise, 2015 Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıl münasebetiyle tüm Türkiyeyi gezmekte olduklarını belirtti. Akarkaya, “Burası 44’üncü ilimiz. Bursa’da açtık Yalova’da açtık. Büyük bir teveccüh oldu. Amaç Çanakkale ruhunu Çanakkale’nin nasıl kazanıldığını oradaki kahramanlıkları ecdadımızın yaptığı önemli işleri gençlerimize tanıtmak, gençlerimize anlatmak ve Çanakkale ruhunu canlı tutmaktır. Bu Çanakkale müzesi gezici TIR Çanakkale’den Anadolu’ya yıl sonuna kadar 60 tane il dolaşacaktır. 2015 Martın’da tüm Türkiye’yi gezmiş olacak. Hakikaten gidilen yerlerde gezilen yerlerde büyük bir teveccühle karşılanmakta“ diye konuştu.
Gezici müzenin açılışına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.