Çanakkale Destanı Bursa'da yaşatılacak

Çanakkale Destanı Bursa'da yaşatılacak

Büyükşehir Belediyesi Çanakkale zaferinin 102. yılında anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Azim ve inançla taçlanan destansı zaferin yıldönümünde Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarılması adına Merinos Park’a “Çanakkale Destanı Platosu” kurulacak. Çanakkale Zaferi ve kurtuluş savaşında verilen mücadelenin tiyatral gösteriyle canlandırılacağı dev plato, asırlık gururun ruhunu yeniden canlandıracak. Ziyaretçilerine en üst düzeyde gerçeklik hissi verecek şekilde tasarlanan “Çanakkale Destanı Platosu”, bir açık hava müzesi şeklinde dizayn edildi. Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu’nun da tasvir edildiği platoda, Çanakkale Anıtı maketinin yanı sıra tarihi konsepte uygun Seyit Onbaşı heykeli, karavana, yatakhane, sıhhiye çadırları ile cephede kullanılan kazma, kürek, mermi, tabanca, top mermisi, askerlere ait üniformalar ve cepheye ilişkin fotoğraflar sergilenecek.


Bir varoluş destanı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çanakkale ruhunu Bursa’ya taşıyan platoyu 7’den 70’e herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Bursalıları 29 Mart Çarşamba günü Merinos Park’ta oldukça geniş bir alana kurulacak ve ücretsiz gezilebilecek olan dev platoyu ziyaret etmeye davet eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında Merinos Park’a kuracağımız “Çanakkale Savaşı Destanı Platosu’ ile bir asır önce yaşananları, görsel olarak canlandırmak istedik. Çanakkale Zaferi, bir varoluş destanıdır. Savaşta imanla ve inançla vatanını savunan şehitlerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.


Vatandaşa savaş karavanası ikram edilecek
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. tarafından açık hava müzesi halinde hazırlatılan platoda, 3 boyutlu dekorlar, aslına uygun kostümler, gerçekçi aksesuarlar, sabit sergi ve canlandırma alanları bulunuyor. 4 gün boyunca 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek 5 seansla Çanakkale Destanı’nı anlatan tiyatral gösterilerin ücretsiz izlenebileceği plato, 2 Nisan Pazar gününe dek ziyaret edilebilecek. “Çanakkale Destanı Platosu”’nda vatandaşlara ayrıca Türk askerinin savaş zamanı karavanası buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edilecek.