Çanakkale’de 51’nci Troia Festivali

Çanakkale’de 51’nci Troia Festivali

Çanakkale’de bu yıl 51’ncisi düzenlenecek olan 51’nci Uluslararası Troia Festivali tanıtım toplantısı yapıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, başta Gazze olmak üzere Orta Doğuda ve dünya genelinde yaşanan olaylar nedeniyle, bu yıl festivalin eğlence değil sanat ağırlıklı olacağını söyledi.
Festival tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia festivalinin 51’ncisinin düzenleneceğini hatırlattı. Geçtiğimi yıl düzenlenen festivalin, 50’nci yıla yakışır şekilde görkemli yapıldığını söyleyen Başkan Gökhan, “Geçtiğimiz yıl, oldukça eğlenceli bir festival gerçekleştirmiştik. 50’nci yıla yakışır bir festival oldu. Bu yıl, komşularımızda, orta doğuda, Gazze’de ve dünya genelinde, vicdanımızın hatta aklımızın kabul edemeyeceği olaylar yaşanıyor. Durum böyleyken, bu yıl yapılacak festivalin iptali bile gündeme geldi. Nihayetinde, daha sade bir festival yapmayı uygun gördük. Bu yıl, Cumhuriyet meydanındaki etkinlikler, o coşkulu etkinlikler olmayacak. Festival korteji de olmayacak. Biraz daha sanatı ön plana çıkaran bir festival hazırladık. Özgürlük parkı ve anfi tiyatroda bazı konserler olacak” dedi.
Bu yıl festival ana temasının ‘Özgürlük’ olduğunu da söyleyen Başkan Gökhan, “Ben özgürlüğe çok önem veriyorum. Belki biz, Çanakkaleliler olarak bunun eksikliğini hissetmiyoruz. Ama baktığınızda, özgürlüğünü kaybeden toplumların bugün ne halde olduğunu görüyoruz. Onun için, ben, Özgürlüğün de en az barış kadar önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bu yılki temamızı özgürlük olarak belirledik” diye konuştu.
Troia festivali, 12 Ağustos’ta başlayacak. Resmi açılışı 13 Ağustos günü Troia ören yerinde yapılacak olan festival, 16 Ağustos’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.