Çanakkale’de Bayraklı Yürüyüş

Çanakkale’de Bayraklı Yürüyüş

Çanakkale Sonkale Derneği öncülüğünde toplanan vatandaşlar, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı altında kordon boyunda yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, son günlerde yaşanan şiddet olayları protesto edildi.
IŞİD’in Ayn El-Arap (Kobani) saldırılarını bahane ederek bazı kentlerde şiddet eylemleri yapanlar, Çanakkaleliler tarafından protesto edildi. Çanakkale Sonkale Derneği öncülüğünde çok sayıda vatandaş, 100 metrelik Türk bayrağı altında kordonboyunda yürüyüş yaptı. ‘Şehitler Ölmez Çanakkale Geçilmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ şeklinde slogan atan gruba, kordondaki kafe ve restoranlarda oturan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
İskele meydanına gelen grup adına bir açıklama yapan Çanakkale Sonkale Derneği Basın Sözcüsü Hakan Bilir, “Azınlık hakları ve güney sınırımızdaki ülkelerde meydana gelen terör faaliyetleri bahane edilerek ve özgürlük mücadelesi adı altında hain bölücü terör faaliyetlerinin sahibi PKK ve Kürtçülük mazlum haklılığa terfi ettirilmek istenmektedir. Diğer bir yandan IŞİD destekçiliği bahanesiyle Türk düşmanlığı körüklenmektedir. Biz Türk gençliği olarak bir lider arayışında değiliz. An itibariyle her birimiz kalbimizde yaşattığımız Atatürk’üz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi müdafaa mecburiyeti hissettiğimiz anda, vazifeye atılmak için bir an bile düşünmeyeceğimizi beyan ederiz. Tek dayanağımız ve kudretimizin kaynağı Türk olmaktır” dedi.
TOMA YERİNE İTFAİYE ARACI
Yürüyüş ve açıklama esnasında, polis ekipleri geniş güvenlik tedbirleri aldı. İskele meydanında yapılan açıklamada ise, Çanakkale’de tahsisli TOMA aracı görev nedeniyle başka bir kente gönderildiğinden yerine belediyeye ait itfaiye aracı getirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.