Çan’da Kitap Fuarı

Çan’da Kitap Fuarı

Çanakkale’nin Çan Belediyesi tarafından düzenlenen "Kitap Fuarı" başladı.
Çan Kitap Fuarı, Belediye Düğün Salonu’nda yapılan törenle ziyarete açıldı. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, açılış konuşmasında, “Okumak en büyük sanattır. Çan’da yine bir ilki gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz insanoğlunun en önemli düsturlarından biri öğrenmektir. Öğrenmek; kimi zaman içgüdüyle, kimi zaman görerek, kimi zaman da zihnen gerçekleşir. Tüm bunların yanı sıra öğrenmenin en önemli faktörlerinden biri de okumaktır. Çünkü insan okuyarak yeni kelimeler öğrenir ve öğrenilen her kelime beynimizdeki nöronları harekete geçirir, zihni daha da aktif hale getirir. Dolayısıyla okuyup öğrenen insan gelişir, gelişen insan, kendisine olduğu gibi, ülkesine, hatta dünyaya daha faydalı hale gelir. Okumak, insani bir erdem ve elzem olmanın yanında, en büyük sanattır. İşte bütün bunları düşünerek ilçemiz halkı için bu fuarı düzenledik ve bu alanda da ayrı bir hizmet etme gururunu yaşıyoruz” dedi.
Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu da, “ Yüce dinimizin ilk emri oku. Biz de okuyacağımız kitapları almak için buradayız. Bu vesileyle fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
3 gün boyunca sabah saat 09.00’dan akşam 22.00’ye kadar devam edecek fuarda birçok farklı yazarın eseri yer alıyor. Bazı yazarlar da fuara katılarak kitaplarını imzaladı.