Canik’ten Suriye’ye Yardım Köprüsü

Canik’ten Suriye’ye Yardım Köprüsü

Canik Belediyesi tarafından IHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde Suriye’ye gönderilen un yüklü iki TIR, bu ülkeye ulaştı.
Suriye’ye giderek yardım malzemelerini bizzat kendisi teslim eden Başkan Osman Genç, "Canik’ten Suriye’ye yardım köprüsü kurduk" dedi.
Önceki gün Canik Belediyesi tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla Suriye’ye gitmek üzere Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden un yüklü iki TIR, dün bu ülkeye ulaştı. Yardım malzemelerini teslim etmek ve dağıtmak üzere IHH koordinatörlüğünde Suriye’ye giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hayırlı bir iş yaptıklarını söyledi. Yardım malzemelerini teslim eden Genç, aynı toprakların insanları olarak, tarihi bağımız olan insanlara zor günlerinde yardım ulaştırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
“AYNI TOPRAKLARIN İNSANLARIYIZ”
Canik’ten Suriye’ye bir yardım köprüsü kurduklarını belirten Başkan Genç, "Bizler aynı havzanın, aynı toprakların insanlarıyız. Burada zor durumda olan kardeşlerimizle tarihi bir bağımız var. Zor zamanlarında duyarsız kalmamız düşünülemez. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet olmanın gereği olarak, Suriyeli, Iraklı, Afgan olan Müslüman kardeşlerimize kucak açmıştır. Biz de Canik Belediyesi olarak öncülük ederek yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla karınca kararınca kardeşlerimize yardım ulaştırıyoruz. Daha önce de un yüklü TIR’ları göndermiştik. Şimdi yine yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu yardım köprüsü devam edecek" ifadelerini kullandı.
ERBEYLİ KONTEYNIR KENTİNİ ZİYARET ETTİ
Başkan Osman Genç, Kilis’te bulunan Erbeyli Konteynır Kenti’ne de gitti. Burada yaşayan Suriyeli mültecilerle görüşen Başkan Genç, 3 bin konteynırın bulunduğu ve yaklaşık 25 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı kamp hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Osman Genç, 8 bin 500 öğrencinin eğitim aldığı kampta Türkiye’nin büyüklüğünün hissedildiğini ifade ederek, "Buradaki kardeşlerimizle asırlarca beraber yaşadık. Ebediyete kadar yine beraber yaşayacağız. Bugün onlara ulaştırdığımız yardımlar, medeniyetimizin, kültürümüzün, dinimizin, komşuluk hakkının gereğidir" diye konuştu.
SURİYE’DEKİ KAMPTA YEMEK DAĞITTI
Bombaların altında yaşamın olduğu topraklarda İHH’nın Siccu Kampını da ziyaret eden Genç, daha sonra İHH’nın Babüsselam’daki mutfağını ve günlük 25 bin ekmeğin üretildiği mobil ekmek fabrikasını gezdi. Mutfakta Suriyeli vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Genç, Suriye’deki Babunnur kampına da gitti. Kampta yaşayanlarla tercüman aracılığıyla sohbet eden Genç, “Buralarda yaşayan insanlar her an bombaların düşme tehlikesiyle karşı karşıya bir yaşam sürüyorlar. Onları bombaların altında terk edemezdik. Çünkü biz aynı ümmetin insanlarıyız” şeklinde konuştu.