Canın sağolsun TOFAŞ

Canın sağolsun TOFAŞ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Doğuş’u konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Josh Owens, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Tony Crocker ile buldu. Rakibin sayılarına Kenny Kadji'nin basketleriyle karşılık veren Bursa temsilcisi, Nunnally ve Sloukas'ın üçlüklerine engel olamayınca 5. dakikada 8-12 geriye düştü. Kenny Kadji ve Josh Owens'ın elinden bulduğu sayılarla 6. dakika biterken durumu 12-14'e getiren ev sahibi ekip, Kenny Kadji'nin üçlüğü sonrası Josh Owens ile son saniye basketi bulsa da ilk çeyreği 17-22 geride kapattı.

İkinci periyodun başında sert savunmalar karşısında iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Fenerbahçe Doğuş, Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu'nun üçlüklerinin ardından Datome, Nunnally ve Sloukas'ın basketleriyle 17. dakika içinde farkı 15'e (27-42) çıkarırken, TOFAŞ ise Tony Crocker'ın üçlüğü sonrası Pierria Henry, Kenny Kadji ve Barış Ermiş ile skor bularak arayı kapatmaya çalıştı. Orhun Ene'nin öğrencileri soyunma odasına 39-50 geride girdi.

Üçüncü periyoda Sammy Mejia'nın turnike basketiyle farkı 9 sayıya indirerek başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Datome'nin üçlüğüne Barış Ermiş ile karşılık verdi. Kaptan Mejia, Pierria Henry ve Kenny Kadji'nin skor katkısıyla 25. dakikada durumu 50-57'ye getiren Mavi Yeşilli ekip, Barış Ermiş'in kaçan üçlüğü sonrası Ali Muhammed'in üç sayılık basketiyle farkın yeniden çift hanelere çıkmasını önleyemedi: 52-62. Kenny Kadji, Barış Ermiş ve Pierria Henry'nin sayılarıyla 28. dakikada bu kez farkı 8 sayıya (58-66) çeken TOFAŞ, son çeyreğe 60-71 yenik başladı.

Dördüncü periyodun ilk dakikalarında konuk ekip, Wannamaker'in sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayarak 31.30'da farkı 19 sayıya çıkardı: 60-79. Bu seriye Josh Owens'ın faul atışları son verirken, Owens basketleriyle bitime 5.02 kala durumu 70-82'ye getirdi. Kalan bölümde Kenny Kadji, Tony Crocker ve Pierria Henry’nin sayıları maçı çevirmeye yetmedi ve TOFAŞ parkeden 77-95 mağlup ayrıldı.

SERİNİN 5. MAÇI 13 HAZİRAN’DA

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde dört galibiyete ulaşan taraf şampiyonluğun sahibi olacak. Fenerbahçe Doğuş’un ev sahibi avantajıyla başladığı seride ilk maçı 103-63, ikinci maçı 86-78 kaybederek 2-0 geriye düşen TOFAŞ Basketbol Takımı, Bursa’ya taşınan serinin üçüncü maçını 91-88 kazanarak durumu 2-1’e getirmişti. TOFAŞ Spor Salonu’nda oynadığı serinin dördüncü maçından da x-x’lik skorla ayrılan Mavi Yeşilliler, evinde kayıp yaşamayarak 2-2 eşitliği sağladı. Serinin beşinci maçı 13 Haziran Çarşamba günü saat 21.00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda, altıncı maçıysa 15 Haziran Cuma günü saat 21.00’de Bursa’da oynanacak. Gerekmesi halinde yedinci maç da 17 Haziran Pazar günü saat 19.00’da İstanbul’da yapılacak.